Speranţa de viaţă a crescut cu 60% în ultimii 100 de ani. Acest lucru s-a produs ca urmare a îmbunătăţirii serviciilor medicale, a alimentaţiei şi a condiţiilor de muncă. Astfel, un bărbat de 30 de ani poate spera că va trăi, cel puţin, până la 78 de ani.

Cu toate acestea, dacă un bărbat nu se duce periodic la medic să facă un control de rutină, este oricând în pericol, susţin specialiştii. Fără o dietă corectă şi mişcare fizică, speranţa de viaţă poate scădea foarte mult. Bărbaţii cu vârste între 16 şi 25 de ani pot avea probleme doar din cauza unor malformaţii cu care s-au născut sau din cauza unor accidentări.

La această vârstă mai există pericolul drogurilor, al bătăilor de stradă sau al consumului excesiv de alcool, avertizează medicii. Problemele pot apărea în segmentul de vârstă 26-35 de ani. La această etate pot apărea primele semne ale unei viitoare boli vasculare şi creşte predispoziţia la diabet.

La această vârstă, bărbatul trebuie să fie conştient că trebuie să-şi monitorizeze tensiunea arterială, nivelul de colesterol din sânge şi cantitatea de ţesut adipos „adunată”.

Dacă aceşti factori sunt monitorizaţi, atunci când apar problemele, ele pot fi tratate din timp, mai spun cercetătorii. În segmentul de vârstă 36-45 de ani, atenţia trebuie sporită. Zonele de piele unde au avut loc arsuri în copilărie şi locurile expuse cu preponderenţă la soare trebuie verificate.

La această vârstă este foarte posibil să îşi facă apariţia cancerul de piele. Orice schimbare şi anomalie trebuie discutate imediat cu un medic de specialitate.

Gandul