Cum sa slabesti fara regim. Curele de slabire sunt adesea frustrante si urmate de...ingrasare. Mai sanatoasa este pierderea in greutate pe termen lung. Iar acest lucru nu este posibil decat prin schimbarea sau adoptarea unor obiceiuri alimentare si de stil de viata. Poti reusi cu adevarat sa slabesti respectand doua conditii: sa faci cateva schimbari in dieta si sa faci miscare. In ceea ce priveste alimentatia, va trebui sa reduci aportul caloric, in acest sens fiind nevoie de limitarea grasimilor si a dulciurilor. Nu sari peste micul dejun, la care poti consuma, de pilda, lapte sau iaurt degresat cu cereale integrale. La cina, care nu trebuie sa fie luata dupa ora 18:00, sunt de preferat legumele si proteine slabe (peste, carne de pui). Nu se vor consuma glucide seara, pentru ca exista probabilitatea sa se transforme in grasime. Intre mese, consuma un fruct sau un iaurt. Sunt de preferat variantele integrale, de pilda, in cazul painii, pentru ca induc mai repede senzatia de satietate gratie fibrelor continute, potrivit Click.

UtileFoto: Colaj foto

Semne de alarma care arata ca o alunita s-a transformat in cancer. Expunerea indelungata la soare ar trebui evitata de persoanele care au multe alunite. "Arsurile de la nivelul pielii pot produce nu numai iritatie, ci si o modificare a structurii celulare a alunitelor care duce la aparitia cancerului de piele. Melanomul malign este cancerul de care ne temem cel mai mult pentru ca are o evolutie mortala", avertizeaza dermatologul Mihaela Leventer. Ea nu recomanda plasturii pentru a acoperi alunitele (irita pielea), ci cremele de protectie. Cele mai amenintate zone sunt pieptul in cazul barbatilor si gambele in cazul femeilor. "Nu numai agresiunea termica, ci si intensitatea luminoasa agreseaza pielea. Protectia consta in refugiul la umbra, palarie si ochelari de soare, pentru ca exista un risc sporit si asupra vederii. Cremele de fotoprotectie si un consum suficient de apa sunt esentiale", adauga medicul, noteaza doctorulzilei.ro.

Singurul semn care anunta cancerul pulmonar. Cancerul pulmonar si fumatul merg, de cele mai multe ori, mana in mana. Odata cu avansarea bolii, acest tip de cancer se poate manifesta prin tuse agresiva, dificultati de respiratie si mucus cu sange. Principalele tratamente includ operatiile, chimioterapia si radioterapia. In 40% dintre cazurile de cancer, doctorii depisteaza prezenta maladiei atunci cand aceasta se afla in stadii avansate. De aceea, recunoasterea simptomelor este esentiala. Pe langa cele de mai sus, mai exista un semn care poate sa apara in cazul pacientilor care sufera de cancer pulmonar si care este confundat deseori cu un simptom banal. Singurul semnal care anunta cancerul pulmonar este ignorat de majoritatea persoanelor pentru ca este asociat cu un accident sau rana. Toata lumea se confrunta, din cand in cand, cu o durere de umar. Daca aceasta neplacere este insa din ce in ce mai frecventa, disconfortul poate anunta prezenta cancerului pulmonar, scrie Divahair.

Oscilatiile de temperatura afecteaza sanatatea. Oscilatiile de temperatura bruste ne dau peste cap. Cand calda, cand rece, cand umeda, starea variabila a vremii le creeaza probleme de sanatate. Oscilatiile de temperatura afecteaza nu doar starea de spirit, ci constituie si un adevarat pericol pentru imunitatea organismului. Si isi pun amprenta asupra sanatatii intregului organism. Este important sa stim ca, in general, un corp sanatos poate suporta fara dificultati chiar si oscilatiile de temperatura mai mari. Insa multi dintre noi ne confruntam cu anumite vulnerabilitati fizice sau afectiuni cronice. Astfel, precipitatiile, umiditatea, presiunea atmosferica ajung sa influenteze negativ un numar mare de persoane. Si declaseaza dureri de cap, migrene, ameteli, tulburari de echilibru, stari de slabiciune si apatie. "Un lucru esential pe care pacientii trebuie sa-l retina este acela ca aceste oscilatii de temperatura nu ii imbolnavesc in adevaratul sens al cuvantului. Mai degraba pot declansa si agrava anumite afectiuni, in special cele de natura respiratorie", informeaza Libertatea.

Cele mai bune antibiotice naturale. Un tratament natural, cu efect antibiotic poate fi o prima masura in boli respiratorii si digestive, cu atat mai mult ca folosirea repetata a antibioticelor creste, in timp, rezistenta la acest tip de medicamente. Oregano. Comparat de cercetatori britanici cu aproximativ 20 de antibiotice, s-a dovedit mai eficient. In afectiuni respiratorii, se pot face inhalatii cu ulei de oregano sau se pot lua 5 picaturi de 3 ori pe zi, in amestec cu miere, cu apa sau ceai, dupa preferinta. Se poate folosi in intepaturi de insecte, in afectiuni ale unghiilor cauzate de ciuperci. Uleiul de oregano, unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, stimuleaza organismul sa elimine parazitii, sa combata efectele virusurilor, grabind vindecarea. Aceste efecte sunt datorate unei substante antivirale, numita carvacrol. Cimbru. Faringita si laringita pot fi calmate tot cu ajutorul uleiului esential de cimbru. Ia de 3 ori pe zi cate 3 picaturi de ulei cu miere sau cu apa, conform Click.