Fructele si legumele va ajuta sa slabiti. Nu doar primavara e indicat sa tineti dieta, pentru a arata cat mai bine toata vara, ci si toamna ar trebui sa faceti acelasi lucru. Explicatia e simpla: ca sa nu intrati in iarna cu kilogramele acumulate in concediu. Si ce e mai gustos si sanatos decat legumele si fructele de toamna? Anotimpul fructelor si legumelor proaspete este cel mai potrivit moment sa incercati sa renuntati la carne, macar pentru un sezon. Specialistii spun ca avantajele regimului lacto-vegetarian sunt numeroase. Asadar, umpleti-va frigiderul si camara cu tot ce se poate. Mere, pere, struguri, rodii, kiwi, vinete, dovleac, spanac, varza sau praz sunt cateva din bogatia oferita de acest anotimp, potrivitClick.

UtileFoto: Colaj foto

Ce trebuie sa stii despre hepatita A, boala mainilor murdare. Hepatita A este o afectiune acuta a ficatului, produsa de infectia cu virusul cu acelasi nume. Pana la 90% din populatie a trecut printr-un episod de hepatita A (asimptomatic), uneori fara sa stie ca a avut infectia in organism. Acest virus prezinta un grad inalt de contagiozitate si rezistenta. Infectarea se realizeaza fie prin transmitere directa de la o persoana infectata, pe cale fecal-orala, fie indirect, prin ingerarea de alimente sau lichide contaminate. De asemenea, te poti infecta daca mananci pesti din ape contaminate cu virusul hepatitic A Infectia cu virusul hepatitic A este imediat urmata, in mod obisnuit, de aparitia icterului, scriedoctorulzilei.ro.

Alopecia, afectiunea care ne lasa fara par. Primele semne apar in adolescenta. Caderea parului poate avea un impact major asupra fiecaruia dintre noi. Alopecia este afectiunea care ne poate schimba radical viata si ale carei semn incep sa se vada inca din adolescenta. lopecia androgenetica poate afecta atat barbatii, cat si femeile. 50% dintre barbati o intalnesc pana la varsta de 50 de ani, in timp de 40% dintre femei sufera din cauza ei pana la varsta de 70 ani. Desi este o conditie fiziologica, aceasta afectiune are un profund impact psihosocial, pacientii facand toate eforturile pentru a-si pastra cat mai mult timp podoaba capilara. Cu toate ca alopecia apare la maturitate, primele simptome pot fi detectate inca din adolescenta, noteazaCSID.

Fumatul in timpul sarcinii poate avea efecte grave asupra sanatatii bebelusului. Renuntarea la fumat este una dintre masurile cele mai accesibile pentru asigurarea unei sarcini sanatoase. Totusi, potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), aproximativ 13% dintre femei fumeaza in ultimele trei luni de sarcina. Fumatul in sarcina, in orice moment, poate duce la implicatii serioase pe tot parcursul vietii pentru copilul dumneavoastra. Este important sa renuntati la fumat pentru binele vostru si al copilului. Fumatul creste riscul de: reducerea greutatii la nastere; nastere prematura (inainte de 37 de saptamani); avort; deces intrauterin fetal; defecte congenitale; probleme respiratorii, conformLibertatea pentru femei.

Ce sa nu mananci ca sa ai dinti sanatosi. Unele dintre problemele dentare cauzate de igiena necorespunzatoare sunt respiratia urat mirositoare, sensibilitatea dintilor, sangerarea gingiilor, durerea de dinti si infectiile. Dar exista mai multe alimente care ar afecta sanatatea dentara fara sa-ti dai seama. Acestea sunt cateva dintre alimentele pe care trebuie sa le eviti daca vrei sa ai dinti sanatosi. Jeleuri si bomboane. Alimentele dulci sunt bogate in zahar si pot cauza carii. Daca vrei sa adi dinti puternici si sanatosi, evita bomboanele, caramelele si jeleurile, informeazaClick.