Persoanele care au sub 35 de ani si merg regulat la solar prezinta un risc cu 98a mai ridicat de a se imbolnavi de o forma de cancer al pielii, avertizeaza cercetatorii de la Queensland Institute of Medical Research din Australia, citati de agentia Reuters. Dermatologii spun ca tinerii care stau mult la solar isi consuma rapid „capitalul solar” (capacitatea organismului de a se proteja de soare), ceea ce ii imbolnaveste mai repede.

Intr-o zi singura ora petrecuta la solar consumam din „capitalul” nostru cat am consuma in sapte zile de mers pe strada sau intr-o zi de plaja.

Australienii au cea mai ridicata rata a cancerului de piele din lume, o persoana din doua dezvoltand o forma de cancer. „Intre 12a si 62a dintre cazurile de melanom diagnosticate in Australia sunt cauzate de folosirea solarului”, afirma medicul Louisa Gordon, de la Queensland Institute of Medical Research.

O singura vizita la solar creste cu 22 la suta riscul de a face melanom, cea mai agresiva forma de cancer al pielii, mai spun cercetatorii australieni. „Din ce in ce mai multi oameni merg la solar fara a fi constienti de riscurile la care se expun. Solarul emite unde UBV, mai puternice decat cele solare. Sunt foarte periculoase, nivelul de radiatie este extrem de ridicat si nu ar trebui sa ne expunem la ele”, mai spune Louisa Gordon.

Evenimetul Zilei