Maca: proprietati si beneficii, de la afrodisiac, la energizant si antidepresiv. Radacina de maca (lepidium meyenii) face parte din familia cruciferelor, cum ar fi broccoli si varza, dar datorita proprietatilor sale unice este considerata un super-aliment. Radacina, care este placuta la degustare, este disponibila in mod obisnuit sub forma de pulbere. In general, poate avea un efect pozitiv asupra echilibrului hormonal, regleaza energia si poate fi benefica pentru intreg organismul.Si nu numai ca este o sursa naturala de vindecare, dar poate reprezenta si o hrana sigura, potrivit CSID.

Cele mai sanatoase alimente ale toamnei. Dupa o vara torida, toamna vine la pachet cu o doza de vitamine si minerale pe care ti le pune la dispozitie prin intermediul fructelor si legumelor de sezon. In culori si gusturi variate, atat fructele, cat si legumele de sezon iti vor furniza o portie buna de sanatate daca alegi sa le incluzi in dieta zilnica. Bucura-te din plin de toate nutrimentele oferite de natura si opteaza pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Integral pe Click!

Ce boli poti sa faci daca ai fire de par crescute sub piele. Parul care creste sub piele reprezinta una dintre neplacerile cu care se poate confrunta o femeie dupa epilare. Pe langa aspectul inestetic, acesta se poate dovedi extrem de dureros, constituind punctul de plecare al unor afectiuni mai grave. Indiferent de metoda de epilare care se foloseste, riscul cresterii firelor de par sub piele este la fel de mare. Practica la care apeleaza multe femei este sa scoata firele de par crescute cu ajutorul pensetei, insa medicii dermatologi nu o recomanda, pentru ca tesutul ar putea fi afectat. Pe langa faptul ca este o operatiune riscanta, sunt destul de mici sansele ca radacina parului sa fie distrusa. Descopera in articol ce boli se pot dezvolta din cauza firelor de par crescute sub piele si cum poti evita aparitia acestora, scrie divahair.

Trucuri pentru imbunatatirea memoriei. Cu siguranta ti s-a intamplat si tie sa uiti de anumite lucruri pe moment. Nu iti face griji, nu esti singura. Pentru a imbunatati memoria, este necesar sa exersezi in fiecare zi. Concentrarea, relaxarea si increderea in tine sunt aliati excelenti pentru stimularea memoriei. Exista momente cand vrem sa facem ceva, dar ne gandim la altceva sau ascultam ce spun oamenii din jurul nostru in timp ce noi suntem cu mintea la problemele noastre. Dar in fiecare zi trebuie sa retinem informatii noi, in acelasi timp in care utilizarea tehnologiei necesita mentinerea unei serii de procese pentru a ne automatiza performanta si pentru a progresa in acest sens. In aceasta situatie, imbunatatirea memoriei este mai necesara ca niciodata, scrie Adevarul.

Cum stii ca trebuie sa mergi la psiholog? Uita de cliseele si ideile preconcepute conform carora oamenii puternici isi gasesc singuri solutiile pentru problemele lor sau ca trebuie sa ai probleme foarte mari pentru a merge la psihoterapie, ne sfatuieste psihoterapeutul Miruna Stanculescu. Psihoterapia nu e (asa cum ati putea crede) doar pentru oameni care au ramas fara alternative, ci pentru oameni care vor o calitate a vietii mai buna, indiferent daca ceea ce ii supara e foarte deranjant (atacuri de panica, de exemplu) sau doar vor sa se cunoasca mai bine, potrivit Unica.