Care este tensiunea arteriala normala in functie de varsta. Atunci cand inima bate, ea impinge sangele in corp pentru ca acesta sa fie oxigenat si hranit. In miscarea sa, sangele pune presiune pe vasele de sange, iar intensitatea acesteia se numeste "tensiune arteriala". Daca tensiunea este prea mare, vasele de sange sunt fortate. Pe masura ce inaintezi in varsta si ele devin tot mai fragile, creste riscul de infarct si atac cerebral. Exista o tensiune arteriala normala, care variaza usor si in functie de varsta! Cea mai periculoasa si raspandita problema este de departe hipertensiunea arteriala, care provoaca foarte multe decese in randul oamenilor trecuti de prima tinerete, pentru ca acestia au vase de sange mult mai sensibile, iar tensiunea marita le poate sparge, potrivitDiva Hair.

utileFoto: Colaj foto

Ar putea dieta vegetariana sa trateze boala de reflux gastroesofagian? Dieta vegetariana poate inlocui cu succes tratamentul medicamentos utilizat la scara larga de catre persoanele ce sufera de boala de reflux gastroesofagian, arata un studiu publicat recent in jurnalul "JAMA Otolaryngology" Head & Neck Surgery, informeaza chicagotribune.com. Studiul a analizat 200 de pacienti diagnosticati cu boala de reflux gastroesofagian, ce sufereau de simptome precum durerile in gat, tuse persistenta, expectoratii si simptome laringiene. In schimb, pacientii nu au raportat dureri toracica noncardiace, informeazaMedlive.

Cele 7 sisteme de comanda a emotiilor - cum ne ajuta sa avem o viata fericita. Imaginati-va sistemul nervos ca pe o cale ferata si emotiile, ca pe un tren. Sistemele de comanda a emotiilor sunt liniile ferate pe care ruleaza emotiile. Sa le descoperim si sa le gestionam corect. Aceste sisteme de comanda sunt modelate de temperament si de familia de origine. Daca cineva a crescut intr-o familie in care parintii au fost mereu in cautarea pericolului, probabilitatea de a dezvolta sistemul "Paznic" este mai mare decat daca ar fi crescut intr-o familie care s-a axat mai mult pe joaca, glume si ras, potrivitPsychologies.

Alimentul care iti distruge ficatul mai tare decat alcoolul. Exista un aliment care este mai nociv decat alcoolul pentru ficat. Din pacate, cu totii il folosim si nu ne dam seama cat rau ne face. Conform studiilor, alcoolul este cel care ataca in mod agresiv ficatul. Insa cercetari recente au scos la iveala faptul ca zaharul poate afecta ficatul chiar mai mult decat alcoolul. Oamenii de stiinta au concluzionat ca alcoolul poate fi pe locul doi, deoarece si zaharul consumat in exces poate duce la o imbolnavire grava a ficatului, potrivitDoctorul zilei.

4 strategii pentru a face fata stresului si anxietatii. Persoanele care reusesc sa aiba o atitudine mai distanta fata de problemele inevitabile ale vietii au un set de abilitati care le asigura rezistenta in fata acestora si le ajuta sa preintampine manifestarea episoadelor de anxietate, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la European College of Neuropsychopharmacology. Ideea de perfectionism este strans legata de declansarea episoadelor de anxietate. Aceasta lupta constanta pentru a fi cei mai buni ne poate starni sentimente de ura fata de sine, neliniste si chiar depresie, care la randul lor se manifesta prin imposibilitatea de a lua decizii si incapacitatea de a duce proiectele la bun sfarsit, spuneMedlive.

Remedii naturale care combat respiratia urat mirositoare. Halena sau respiratia urat mirositoare poate fi provocata de diferiti factori, dar principalii sunt igiena orala precara, alimentatia sau infectiile orale. Pentru ca nu poti sa te speli pe dinti dupa fiecare masa din zi, iata cum poti combate mirosul neplacut. Apa este cel mai la indemana remediu impotriva mirosului urat, deoarece apa va spala toate bacteriile producatoare de miros si resturile alimentare din gura. Apa nu trebuie inghitita, ci doar clateste gura dupa ce ai mancat, conformClick pentru femei.