Cauza mai putin cunoscuta a aciditatii gastrice. Aciditatea gastrica este o afectiune digestiva in care secretia de acizi digestivi este mai mult decat normala in intestine, provocand arsuri la stomac. Gaze, indigestie, senzatie de arsura in piept, durere de stomac, senzatie de greata, constipatie, etc., sunt toate simptome ale aciditatii. Un studiu recent publicat in revista "Internal Medicine", arata ca stresul ar putea fi una dintre cauzele majore ale aciditatii, care apare chiar daca ai un stil de viata sanatos, noteaza Click pentru femei.

UtileFoto: Colaj foto

Vitiligo - cauze, tipuri clinice, simptome si tratament. Vitiligo este o afectiune dermatologica ce se caracterizeaza prin disparitia melanocitelor dermice (celulele care produc melanina, pigmentul care da culoare pielii) si prin aparitia unor pete (macule) hipopigmentate (albe), cu margini definite care cresc in dimensiuni, pot conflua si afecta intregul tegument. In vitiligo generalizat se poate recurge la corticoterapie, care poate fi eficace pentru 70 % dintre cazuri, dupa 4 luni de tratament, fotochimioterapie sistemica si expunerea la soare sau UVA artificiale, in cabine speciale de fototerapie, scrie CSID.

Intrarea la menopauza: simptome si probleme de sanatate care pot aparea. Cele mai importante probleme de sanatate care pot aparea odata cu intrarea la menopauza sunt: Osteoporoza - scaderea nivelului de estrogen duce la diminuarea masei osoase, fapt ce se accentueaza odata cu varsta. Creste astfel riscul de fracturi, tasare osoasa, deformarea coloanei vertebrale etc. Afectiuni cardiovasculare - unul dintre rolurile estrogenului este de a controla nivelul colesterolului rau si trigliceridelor din organism, de a creste nivelul colesterolului bun. Prin scaderea acestui hormon, riscul aparitia bolilor cardiovasculare creste seminificativ, potrivit Libertatea pentru femei.

Ce sa mananci ca sa stimulezi metabolismul. Te-ai intrebat vreodata care sunt alimentele pe care trebuie sa le incluzi in dieta ca sa reusesti sa slabesti? Exista intr-adevar cateva grupuri de substante nutritive care stimuleaza procesul de pierdere in greutate si, implicit, metabolismul. Antioxidanti. Antioxidantii luati din ceaiul verde cauzeaza producerea de caldura prin arderea suplimentara a caloriilor. De asemenea, acesti antioxidanti au capacitatea de a utiliza grasimile depozitate ca energie, conform Click.

Simptome care insotesc balonarea. Ai grija, pot ascunde boli grave. Durere pelviana (sub buric) - in unele cazuri, balonarea insotita de acest simptome poate ascunde cancerul ovarian. Senzatia de preaplin dupa masa, chiar daca nu ai mancat mult, si nevoia de a merge la toaleta des pot, de asemenea, sa duca cu gandul la temutul cancer al ovarelor. Scadere in greutate - daca balonarea se manifesta pe termen lung si apare o scadere semnificativa in greutate, e cazul sa-ti pui cateva semne de interbare, informeaza Libertatea pentru femei.