De ce carnea din comert este nociva chiar daca nu e injectata cu hormoni. Desi nu sunt dopati direct cu hormoni, vitele si puii din ferme ii "fabrica" oricum din cauza regimului alimentar intensiv. Puii de carne iau in greutate de aproape 20 de ori intr-o luna. Nu fac altceva decat sa manance, in 24 de ore iau pauza o ora ca sa doarma. Desi din momentul aderarii la Uniunea Europeana legea interzice clar injectarea animalelor cu hormoni, procedeul este, de fapt, altul: faptul ca sunt trecuti pe regim de ingrasare face ca organismul lor sa secrete in mod fiziologic hormoni de crestere, care nu sunt distrusi prin preparare termica si trec usor in organismul consumatorilor. Astfel, povestea sanilor mari la baieti din cauza carnii "tunate" nu este chiar fum fara foc. Nu toti consumatorii sunt afectati, dar copiii, fiind in crestere, sunt cei mai predispusi la dereglari, atrag atentia medicii. Doctori, nutritionisti si experti in alimentatie spun ca nici nu este nevoie de injectare cu hormoni din exterior. Chiar si stimulentii permisi forteaza puii sa secrete hormoni, o reactie fiziologica a organismului de a tine pasul cu un ritm de dezvoltare impus, scrie Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

10 fructe si legume de toamna care intaresc imunitatea. Toamna aduce cu ea pericolul imbolnavirii de gripa sau raceala. Insa, sistemul imunitar poate fi intarit cu ajutorul unor alimente de sezon.Iata 10 fructe si legume de toamna te ajuta sa iti intaresti imunitatea: Strugurii contin unul dintre cei mai eficace antioxidanti recunoscuti la momentul actual, flavoidele. Aceste fructe contin, de asemenea, potasiu, avand o valoare energetica importanta. Este cunoscut faptul ca fructele si legumele mov contin printre cei mai multi antioxidanti. Prunele, asadar, ar trebui consumate cat mai des in sezonul de toamna, pentru ca te feresc de o multime de boli, inclusiv cancer, afectiuni ale inimii, diabet sau anemie. Si gutile se numara printre fructele de toamna care intaresc imunitatea, gratie vitaminelor si mineralelor din continutul lor. In plus, au efect decongestionant pentru ficat, fiind un stimulent al functiilor nervoase. Marul are efect depurativ pentru sange (scade colesterolul) si actioneaza ca un tonic pentru nervi si muschi, prevenind instalarea infectiilor intestinale, bronsice si reumatismale, relateaza Unica.

Care sunt efectele reale ale consumului de dulciuri. Gustul bun al dulciurilor nu iarta sanatatea organismului tau, astfel ca, in timp, un consum constant de dulciuri poate avea repercusiuni nedorite. Studiile facute de a lungul anilor de cercetatorii din domeniu au demonstrat ca un consum exagerat de dulce favorizeaza aparitia ridurilor, dar si riscul de a dezvolta celule canceroase in organism. Majoritatea produselor din comert au o anumita cantitate de zahar rafinat, de la biscuiti pana la chipsuri cu diverse condimente, astfel ca este foarte greu de controlat cantitatea de zahar pe care ajungi sa o ingeri. Nici un dulce nu se face fara zahar, iar despre acest condiment cercetatorii au ajuns la concluzia ca mai ales cel rafinat este implicat atat in dezvoltarea cat si in raspandirea celulelor canceroase, anunta ClickSanatate.

Cum te ajuta inotul in apa rece sa scapi de boli si de stres. Inotul in apa rece este foarte sanatos. In piscina, lac sau la mare, adesea in timpul iernii, este cel mai indicat, pentru ca acestea sunt locurile in care apa are temperatura potrivita pentru o cura de sanatate. Chiar daca ti se pare cel putin absurd si imposibil sa inoti iarna, specialistii sugereaza ca apa cu o temperatura sub 5 grade este ideala pentru sanatate. Poate nu te asteptai, dar inotul in apa rece te scapa de boli si de stresul de zi cu zi. Iti intareste sistemul imunitar. Efectele inotului in apa rece asupra sistemului imunitar au fost studiate indelung. Apa rece ajuta la cresterea numarului de celule albe din sange, pentru ca organismul este fortat sa reactioneze la conditiile in schimbare. Astfel, in timp, sistemul imunitar se intareste, iar organismul are o mai mare putere de a se feri de afectiuni. Foarte multi dintre cei care participa la concursuri de inot in apa rece sunt rareori bolnavi. Iti imbunatateste circulatia. Inotul in apa rece stimuleaza circulatia sangelui, ajutand astfel la incalzirea extremitatilor. In scurt timp vei renunta sa te mai plangi de maini si picioare reci sau de frig. Specialistii recomanda inotul in apa rece in special batranilor, noteaza Diva Hair.

Costuri ascunse: cat costa experienta completa iPhone 8 si iPhone X cu adevarat. Apple a anuntat cele trei noi smartphone-uri pe care urmeaza sa le lanseze in saptamanile si lunile urmatoare, iar prezentarea sugereaza ca acestea au tot ce este necesar pentru o utilizare normala in pachet. Desigur, niciun producator nu va oferi chiar totul in cutie, fiind inca loc pentru cateva costuri ascunse. Iata cati bani va trebui sa mai scoateti din buzunar in cazul in care va doriti o experienta de utilizare completa. Atat iPhone 8 si 8 Plus, cat si iPhone X vin cu suport pentru incarcare rapida a bateriei, care ar trebui sa se incarce la jumatate din capacitate in doar 30 de minute. Pentru a putea beneficia de aceasta functie, este necesara insa cumpararea separata a unui adaptor de priza mai puternic decat cel standard de 5W si a unui cablu Lightning to USB-C. Apple ofera ambele accesorii in magazinul sau, adaptorul de priza fiind listat in magazinele europene la 59 de euro, in timp ce cablul costa 29 de euro. In Romania, distribuitorul oficial Apple iStyle listeaza adaptorul de priza la 270 lei, in timp ce cablul de incarcare compatibil cu acesta nu este listat. Am gasit cablul pe eMAG, unde costa 210 lei. Motivul pentru care nu poti face incarcare rapida cu un cablu standard, USB Type-A to Lightning, este faptul ca Apple foloseste profilul USB Power Delivery, compatibil numai cu cabluri Type-C. Acest lucru inseamna ca, in teorie, incarcarea rapida ar putea fi realizata si cu un adaptor produs de alte companii, construit la aceste standarde, relateaza Go4It.

Legatura dintre bolile de inima si modul in care mergi pe strada. Oamenii care merg pe strada la pas au de doua ori mai multe sanse de a muri de o boala de inima, comparativ cu cei care merg intr-un ritm alert, conform unui nou studiu. Rezultatele au fost facute publice dupa ce cercetatorii au luat in calcul si factorii care pot afecta decizia finala, cum ar fi obiceiul de a face exercitii, dieta lor, daca au fumat sau au baut alcool. Specialistii au analizat 420.000 de adulti de varsta mijlocie din Marea Britanie, iar acestia au fost urmariti timp de aproximativ sase ani. Niciunul dintre participanti nu prezenta simptomele unei boli de inima in momentul in care au fost facute inscrierile. Participantilor li s-a cerut sa-si evalueze ritmul de mers pe jos cu lent, constant, mediu sau vioi. De asemenea, subiectii au trecut prin cateva teste de laborator care sa le ateste starea fizica. In timpul cercetarii, aproape 8.600 de participanti au decedat, iar 1.650 si-au gasit sfarsitul din cauza unei boli de inima, scrie CSID.