Ce schimbari alimentare e indicat sa faceti dupa 40 de ani ca sa nu va imbolnaviti. Dupa 40 de ani, suntem mult mai predispusi la hipertensiune arteriala, boli de inima, diabet, osteoporoza, artrita si obezitate. Acum incepe sa se piarda din masa musculara, densitatea oaselor scade, iar metabolismul consuma mai mult decat asimileaza."La aceste varste trebuie sa se asigure un aport corespunzator de proteine si calciu, astfel incat oasele sa isi pastreze structura si rezistenta, sa se asigure hidratarea corespunzatoare (multi batrani nu beau apa pentru ca au probleme cu deplasarea si le este teama sa nu faca pe ei), sa se asigure legume, fructe, leguminoase, care aduc fibre ce combat cu succes constipatia, un adevarat flagel la varsta a treia", ne sfatuieste nutritionistul Corina Zugravu. O dieta sanatoasa consta intr-un aport mai mare de proteine si un necesar zilnic de 1.800 de calorii, scrie Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Exercitiile care te scapa de durerile de spate. Daca durerile de spate nu iti sunt deloc straine, acorda-ti cateva minute in fiecare zi pentru a detensiona zona si a calma durerile.Daca stii ca nu ai tocmai o pozitie foarte corecta pe parcursul zilei sau ca exista anumite afectiuni ale coloanei vertebrale chiar si in stare latenta, atunci introdu in tabieturile tale zilnice cateva exercitii ce te vor ajuta sa tii durerea de spate la distanta. Odihna este necesara pentru ca organismul tau sa se regenereze si pentru a te putea concentra asupra sarcinilor. Obisnuieste sa dormi fara perna si pe o saltea care sa iti ofere suport bun pentru coloana vertebrala. Astfel o prima pozitie ce te va ajuta sa combati durerile de spate este cea in care te asezi pe spate, mainile le intinzi in lateral iar genunchii ii indoi si ii pozitionezi cand intr-o parte cand in alta fara sa ridici zona lombara de pe sol. Pozitia podului. Nu ai nevoie de foarte multa forta sau timp pentru acest exercitiu. Tot ce trebuie sa faci esti din pozitia culcat pe podea, la fel ca la exercitiul anterior sa ridici picioarele pe un scaun si sa le menti acolo sau sa indoi genunchii sprijinind talpile pe pobea si sa ridici bazinul, anunta clicksanatate.ro.

Care sunt cele mai sanatoase tipuri de ceai si ce beneficii aduc. Bautorii de ceai au un risc cu 35% mai mic de a suferi de boli cardiovasculare, arata un studiu realizat de cercetatori din Baltimore. Mai mult, cei care beau ceai in fiecare zi au sanse sa reduca simptomele aterosclerozei si sa impiedice formarea de depuneri de grasime de artere. Ceaiul nu doar amelioreaza sau vindeca simptomele unor afectiuni, ci este potrivit si pentru a tamadui suflete, asa cum ne sugereaza asiaticii care au un adevarat cult pentru aceasta bautura. Intr-un top al celor mai sanatoase tipuri de ceai sunt incluse ceaiul oolong, ceaiul verde, ceaiul alb si ceaiul de ghimbir si lamaie. Ceaiul oolong este recunoscut pentru calitatile sale antioxidante care il fac un bun adjuvant in lupta cu colesterolul LDL, numit si colesterolul rau. De asemenea, antioxidantii lupta cu radicalii liberi din corp si implicit si cu celulele care pot provoca diverse tipuri de cancer. Ceaiul oolong este potrivit pentru cei care vor sa slabeasca pentru ca ajuta la arderea grasimilor. Diminetile voastre vor fi nu doar mai aromate cu ajutorul unei cesti de ceai oolong, dar si mai pline de energie, relateaza descopera.ro.

Plante contra durerilor articulare, a durerilor de cap si a febrei. Unele plante sunt deosebit de eficiente in tratarea durerilor acute sau cronice, pot calma durerile de cap sau combate febra. Asigurati-va mai inainte insa de cauza medicala a durerii, consultand un medic. In caz de dureri de cap, bruste si neobisnuite, sau de febra crescuta (temperatura mai mare de 39 de grade Celsius) mai ales la copiii mici si la persoanele in varsta, consultati de urgenta medicul. Durerile articulare sunt in general provocate de reumatism. Este vorba de un ansamblu eterogen de maladii ale caror simptome dureroase apar ca urmare a degradarii cartilajelor articulare sau a inflamarii articulatiilor. Aceste patologii sunt artroza, durerile de spate, poliartrita reumatoida ( o maladie inflamatorie a articulatiilor de origine genetica) spondilartitra anchilozanta( maladie inflamatorie a coloanei vertebrale) si osteoporoza ( legata de o decalcifiere a scheletului). Plantele indicate sunt gheara diavolului, turmericul, frunzele de coacaz negru, de urzica vie, mesteacan, bambus, coada calului sau bubericul si chiar varza. Actiunea lor antidolorifica remarcabila se datoreaza continutului de compusi antiinflamatori. Daca nu trebuie sa alegeti decat una, incercati gheara diavolului sau turmericul, noteaza CSID.

Cum te feresti de probleme cand accesezi link-uri scurte pe internet. Este foarte probabil sa accesezi un link malitios, dat fiind volumul foarte mare de continut online. Ideal ar fi sa stii cum previi riscurile din spatele linkurilor scurte. Petrecem foarte mult timp pe internet, indiferent daca o facem de pe mobil, tableta sau laptop. In acelasi timp, in functie de site-urile pe care le accesam, ne expunem la un volum foarte mare de riscuri. Indiferent cat de priceput esti la tehnologie, o infectie cu un malware periculos este la un click distanta si nu este foarte evident momentul in care te-ai infectat. In trecut, daca vroiai sa descarci ceva de pe internet si vedeai un link cu potential periculos, acest detaliu era evident din URL. Pozitionand cursorul pe un link, vedeai foarte clar ca erai directionat catre o serie de site-uri care nu aveau nici un fel de legatura cu ceea ce te interesa. Problema este ca acelasi mecanism nu mai este valabil in zilele noastre din cauza serviciilor de scurtare a linkurilor sau URL Shortener, scrie PlayTech.