Boala de inima de care sufera aproximativ un milion de romani. Omoara unul din trei pacienti. Cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, specialistii atrag atentia asupra bolilor cardiovasculare, principala cauza de deces pe plan mondial. Astfel, pe 29 septembrie, in toata lumea au avut loc actiuni menite sa le reaminteasca oamenilor sa mearga la medic preventiv, astfel incat sa poata depista problemele din timp, inainte sa se agraveze. In Romania se estimeaza ca exista aproximativ 1.000.000 de persoane care sufera de insuficienta cardiaca si, in plus, cei mai multi romani nici macar nu stiu ca sufera de insuficienta cardiaca, scrie Doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

10 greseli in ingrijirea dintilor, care pot duce la carii si la alte probleme. Vezi daca tu procedezi corect! 10 greseli in ingrijirea dintilor care pot duce la carii si alte probleme au fost adunate de specialisti in ceea ce se poate numi un "indreptar" al igienei dentare. Acesta e menit sa ne invete cum trebuie sa procedam ca sa nu avem nevoie de dentist si care dintre obiceiurile de zi cu zi sunt proaste si ne pot trimite direct in cabinetul acestuia, aflam din Libertatea.

De ce trebuie sa bei berea din pahar, nu din sticla. Trucul de care nu ti-a spus nimeni. Aroma joaca un rol important in modul in care percepem gustul bauturilor alcoolice. Astfel, daca bem berea direct din sticla sau din cutiile in care a fost imbuteliata aroma distinctiva se pierde, spun specialistii. Continuarea pe RTV.net.

Multi au uitat de ea, insa aceasta planta are efecte miraculoase asupra sanatatii. Planta cu multiple calitati terapeutice, aloe vera este un aliat in tratamentul a peste 100 de afectiuni. Astmul, alergia, artroza, alcoolismul, bronsita, diabetul zaharat, herpesul, pancreatita si ulcerul sunt cateva dintre bolile in care aloe vera poate oferi alinare, potrivit Realitatea.net.

Cele mai vechi retete din lume. Gateste ca acum 2.000, 3.000 sau chiar 8.000 de ani! Cele mai vechi retete din lume au fost scoase la lumina de cercetatorii care au scotocit prin biblioteci si au descoperit manuscrise rare, pe care sunt asternute mancarurile preparate de stramosii nostri, de la ingrediente pana la modurile de preparare. Unele sunt bizare, altele, uluitor de apropiate de ce facem noi azi! Iata cateva dintre ele, in Libertatea.