Pozitia de somn te scapa de boli. Fiecare are o pozitie preferata in care poate adormi mai usor si pe care adesea o mentine pe tot parcursul noptii. Tu stii ce pozitie favorizeaza eliminarea toxinelor pe timpul noptii? Somnul este cel mai bun instrument prin ajutorul caruia organismul tau se reface dupa o zi lunga si obositoare. Cel mai bine beneficiaza de pe urma somnului, ficatul, ale carui celule parca se refac ca prin minune dupa 7-8 ore de somn. In urma mai multor studii efectuate pe seama pozitiilor de pe parcursul noptii, specialistii au ajuns la concluzia conform careia dormitul pe o anumita parte a corpului ajuta la eliminarea toxinelor chiar in timp ce dormim. Inafara de sanatatea fizica si cea mintala are de suferit de pe urma pozitie de pe parcursul noptii. Daca obisnuiesti sa dormi pe o parte incearca sa fie de fiecare data partea stanga, aceasta pare a fi cea mai sanatoasa pozitie din care iti poti ajuta corpul sa se curete de toxine in special pe parcursul noptii, potrivit Click.

utileFoto: Colaj foto

Efectul care nu trebuie ignorat al consumului de alcool. Daca patesti asta, trebuie sa lasi paharul deoparte. Oamenii care se inrosesc sau fac pete rosii pe fata atunci cand beau sufera, cel mai probabil, de o afectiune periculoasa. O cercetare realizata in Coreea de Sud arata ca oamenii care se inrosesc in orbraji imediat dupa ce beau putin alcool prezinta un risc crescut de dezvoltare a hipertensiunii generate de consumul de alcool, potrivit Indy100. Aceasta afectiune conduce la cresterea tensiunii arteriale, principala cauza a infarctului, atacului de cord si pune in pericol vasele de sange, scrie Gandul. Totul apare din cauza unei toxine produse de alcool, numita acetaldehida, pe care ficatul o descompune. In cazul persoanelor care sufera de afectiunea sus mentionata, aceasta toxina este descompusa mult mai lent, astfel ca ea ramane in organismul celor afectati pentru mai mult timp si provoaca mult mai multe stricaciuni, spune descopera.ro.

Tot ce trebuie sa stii despre stomacul zgomotos. Sunetele abdominale sau intestinale sunt acele zgomote produse in interiorul intestinului subtire si in intestinul gros, de obicei in timpul procesului digestiv. Aceste sunete sunt, de obicei, normale, insa aparitia frecventa a acestora ar putea indica probleme ale sistemului digestiv. Iata care este parerea specialistilor, conform healthline.com. Sunetele abdominale provin din intestin si sunt produse in special de gazele ce se deplaseaza in tubul digestiv. Acestea se numesc borborisme si pot fi descrise prin galgait si chiorait. Sunetele abdominale nu constituie, in mod normal, un motiv de ingrijorare pentru sanatatea stomacului, coform MedLive.

Tusea seaca poate ascunde afectiuni grave!T Cand e cazul sa mergi la medic. Tusea seaca este un simptom frecvent al racelii, dar poate semnala si unele afectiuni mai severe, precum tuberculoza, bolile de inima sau astmul. Spre deosebire de alte tipuri de tuse, cea seaca este neproductiva, adica nu implica eliminarea de mucus sau flegma. Raceala este principala cauza a tusei seci, neproductive, insa si poluantii atmosferici, cum ar fi fumul de tigara, pot irita gatul. In astfel de situatii, tusea seaca apare din cauza inflamatiei de la nivelul faringelui, dar si de la diverse probleme pulmonare. In multe cazuri, tusea se manifesta mai ales noaptea, cauzand numeroase probleme cu somnul. Astfel se creeaza un cerc vicios in care persoana respectiva nu se odihneste destul si este mult mai expusa riscurilor de a se imbolnavi, ca urma a slabirii sistemului imunitar, informeaza Libertatea pentru femei.

Alimente pentru o imunitate de fier. Odata cu venirea toamnei, organismul nostru devine mai vulnerabil. El are nevoie de ajutor pentru a se adapta la schimbarile de temperatura. Alimentatia sanatoasa, echilibrata si diversificata este principalul secret pentru a scapa de afectiunile de sezon. Studiile de specialitate releva faptul ca zincul actioneaza eficient impotriva infectiilor. Carnea de pui sau de curcan, fructele de mare, tonul, ficatul de vitel si fulgii de ovaz sunt alimente bogate in zinc, care nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta zilnica. Radacina de ghimbir este ideala pentru prevenirea si combaterea racelilor de sezon. E buna cand suferi de rosu in gat gat, raguseala, tuse, favorizand expectoratia si accelerand vindecarea, conform Click.

Te ustura in gat? Nu lua antibiotice, dar fii atenta si la alte simptome! Daca te ustura in gat, cel mai probabil de vina este o raceala care va disparea in cel mult 10 zile. Exista insa si situatii cand inflamatiile la nivelul gatului pot semnala probleme mult mai grave de sanatate, mai ales daca sunt insotite si de alte simptome. Ceea ce trebuie sa retii este ca, in niciun caz, nu trebuie sa iei antibiotice la intamplare, ci numai la recomandarea stricta a medicului, spune Libertatea.