Cum iti dai seama daca trebuie sa iei antibiotice! Iata 5 indicii importante. Crezi ca daca iei imediat antibiotice rezolvi rapid o tuse sau o durere in gat? Nu esti singura. Dar este o mare problema. Antibioticele sunt extrem de eficiente in uciderea bacteriilor (doar daca bacteria e sensibila la respectivul antibiotic), dar sunt complet ineficiente in ceea ce priveste virusurile. Unul dintre cei mai importanti virusologi din SUA a explicat pe intelesul tuturor cand e cazul sa incepi sa iei antibiotice. Sunt cinci indicii pe care trebuie sa le urmaresti. Daca resimti o stare febrila, tremuraturi si frisoane, este foarte probabil sa ai o infectie bacteriana, dar aceste simtpome sunt comune si pentru infectii virale precum gripa.Medicul trebuie sa ia in calcul mai multe aspecte inainte sa prescrie antibioticul. Spre exemplu, daca sunt semnalate cazuri de gripa in zona unde traiesti, in comunitatea ta. Daca este asa, atunci nu vei primi antibiotic, conformlibertatea pentru femei.

UtileFoto: Colaj foto

Remedii care scad glicemia. Mentinerea nivelului normal al glicemiei este cea mai importanta provocare pentru diabetici. Alaturi de un regim alimentar corespunzator, remediile naturiste ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. Scortisoara imbunatateste capacitatea organismului de a regla, pe cale naturala, glicemia. O poti adauga in cereale, dimineata, sau fierbe un betisor in apa in care infuzezi ceai sau cafea. Ai nevoie de 4 betisoare de scortisoara, 60 de grame de cuisoare si un litru de apa. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pastreaza in frigider, 4-5 zile. Lichidul se strecoara si se bea cate o jumatate de cana in fiecare zi, conformclick pentru femei.

Polip pe fiere: cauze, tratament, preventie, complicatii. Polipul pe fiere este o excrescenta care apare din peretele vezicii biliare si care se dezvolta in interior. Polipii pot fi cancerosi, insa acest lucru se intampla rar. Aproximativ 95% din polipi sunt formatiuni benigne, adica noncanceroase. Detectarea lor timpurie creste semnificativ sansele de supravietuire. Tocmai din acest motiv este atat de important sa fii atenta la ei! Exista doua tipuri de polipi biliari: polipi colesterolotici, care sunt de fapt acumulari de colesterol, si polipi hiperplazici. Acestia din urma apar in urma unei inflamatii cronice a vezicii biliare. Atunci cand vine vorba de dimensiuni, cu cat un polip este mai mare, cu atat creste riscul de cancer. Polipii mai mari de 1 cm prezinta un pericol mai mare de a fi cancerosi, pe cand cei mici sunt benigni si pot sau nu deveni cancerosi in timp, spunediva hair.

Tot ce trebuie sa stii despre infectiile pleoapelor. De ce apar si cum trebuie tratate. Mare atentie, leacurile babesti pot agrava aceste infectii. Pleoapele pot prezenta aceleasi tipuri de infectii ca si alte regiuni ale corpului. Dr. Valentina Minciuna, medic specialist in oftalmologie, explica pentru "Doctorul zilei" ca infectiile acestora pot fi produse de multipli agenti patogeni (ex: bacterii, virusuri, fungi) si pot aparea la toate categoriile de varsta. Etiologia infectiilor palpebrale (infectiile pleoapelor) poate fi multipla. Agentii patogeni cel mai adesea de origine bacteriana (ex: streptococ sau stafilococ auriu), virala (ex: Herpes simplex, Herpes zoster, moluscum contagiosum) sau fungica, care cel mai frecvent se cantoneaza la nivelul pleoapei, prin intermediul unor leziuni cutanate minore, informeazadoctorul zilei.

Gogosarii iti imbunatatesc vederea. Mai dulci decat ardeii grasi, gogosarii ii poti gasi cu usurinta mai ales toamna, au un continut vitaminic si de antioxidanti extrem de sanatos pentru organismul uman. Vitamine, minerale, antioxidanti, o adevarata portie de sanatate de care te poti bucura acum din plin. In plus vitamina A te va ajuta sa iti mentii acuitatii vizuala pe timpul noptii, si totodata sa previi bolile de inima si ochi. Luteina ajuta si ea la prevenirea bolilor oculare, precum degenerescenta maculara. In compozitia lor se regaseste si complexul vitaminic B dar si o doza buna de acid folic ce ajuta la reducerea nivelului de homocosteina, un nivel crescut al acestei substante favorizeaza aparitia bolilor cardiace. Doza de potasiu din gogosari ajuta de asemenea la mentinerea sanatatii cardiace fiind benefic si pentru functionarea musculaturii si a sistemului nervos, spuneClick.

Dintii patati au nevoie de atentie sporita. Cum sa-ti feresti dantura de pete. Dintii patati nu sunt tocmai aspectuosi. Mai mult, petele pot masca anumite probleme dentare mai greu de rezolvat atunci cand se agraveaza. Din fericire, ne putem proteja dintii de alimentele care ii pateaza. Cu totii ne dorim o dantura alba si stralucitoare. Iar alimentele care pot pata dintii sunt foarte bine cunoscute. Nu le putem exclude pe toate din alimentatie. Unele sunt sanatoase, altele, pur si simplu, ne plac. De aceea, vizita la stomatolog poate oferi solutii pentru a scapa de dintii patati. Oricat de mult ne-ar placea, unele alimente si bauturi coloreaza dintii. Cafeaua, ceaiul, vinul, unele legume si fructe (in special afine, coacaze, sfecla rosie, citrice etc.), sucul de rosii, bauturile carbogazoase sunt cateva dintre ele, sustinelibertatea pentru femei.