Alergiile la metal sunt unele dintre cele mai intalnite alergii care se manifesta la nivelul epidermei. Metalele la care se manifesta de obicei alergie sunt nichelul, cobaltul si cromul. Simptomele unei astfel de alergii includ iritatii ale pielii, care se pot transforma in basici si chiar rani ale pielii.

O persoană poate manifesta aceste alergii după ce poartă bijuterii care, în multe cazuri, conţin nichel. Incidenţa acestor alergii s-a amplificat în ultimul timp şi din cauza oamenilor, care îşi pun din ce în ce mai multe pierce-uri, susţin specialiştii.

Alergiile la metal pot apărea şi după ce o persoană intră în contact cu solul, apa de mare sau pielea de pantofi. Cea mai întâlnită modalitate de a face o alergie la metal este contactul cu bijuteriile. Reacţia apare indiferent dacă contactul dintre obiect şi piele este la nivelul nasului, al urechilor, al degetelor sau al gâtului.

De asemenea, trebuie menţionat că incidenţa alergiilor la metal este mai mare la bărbaţi din cauza mediului de lucru. Bărbaţii lucrează în domeniul construcţiilor sau al reparaţiilor auto, unde metalul este foarte comun. În ceea ce priveşte cobaltul, acesta este un metal la care se poate face alergie după contactul cu solul, praful sau apa de mare. De asemenea, cobaltul se mai găseşte în ciment, cărămizi şi în anumite aliaje de metal.

Gandul