Mierea zaharisita, cea mai sanatoasa. Atunci cand cumpara un borcan de miere, majoritatea necunoscatorilor o ocolesc pe cea zaharisita, parandu-li-se "invechita", "plina de zahar" sau, in cel mai bun caz, "greu de consumat". Se lasa, in schimb, sedusi de mierea aceea cremoasa, aurie, care curge ca in reclame. Mare greseala, spun specialistii! Fac, de fapt, alegerea nepotrivita. In comert se gaseste miere care rezista cu lunile fara sa se zahariseasca. Ea este facuta tot de albine, insa nu in mod natural, explica Mirel Sandu, apicultor. Adica micile zburatoare nu au fost duse in campul de flori sa culeaga nectar, ci au fost tinute intr-un singur loc si hranite cu sirop de zahar. Produsul rezultat va fi, in acest caz, unul fara valoare nutritionala, scrieClick!

UtileFoto: Colaj foto

6 obiceiuri sanatoase pentru a avea dinti albi, fara pete. Oricat de mult ne-ar placea, unele alimente si bauturi coloreaza dintii: cafeaua, ceaiul, vinul, unele legume si fructe (in special afine, coacaze, sfecla rosie, citrice etc.), sucul de rosii, bauturile carbogazoase - deoarece produc in smaltul dentar microcavitati in care adera mult mai bine substantele colorate. Iata cateva sfaturi pentru protejarea dintilor fara a ne limita placerile culinare! 1. Folositi paiului - cafeaua, ceaiul, sucurile carbogazoase si nu numai, bauturile pentru sportivi si vinul pot pata dintii din cauza aciditatii lor. Consumul lor cu paiul va reduce contactul acizilor si substantelor cromogene cu dantura si, implicit, riscul de colorare. Integral peCSID.

Masurile de prim ajutor care iti pot salva viata in cazul unui infarct. Infarctul miocardic, numit frecvent si atac de cord este o afectiune acuta, extrem de serioasa, care apare prin astuparea uneia dintre arterele coronare, intrerupand fluxul sangvin la nivelul unei portiuni a cordului, ce determina moartea celulelor miocardice. Cand muschiul inimii nu este irigat corespunzator se produce infarctul miocardic. Si dificultatile de respiratie, plus transpiratia rece si senzatia de ameteala sunt semnele care prevestesc un infarct. Nu trageti de timp si apelati cat mai repede la serviciile de urgenta. Anxietatea nu este considerata o stare anormala, insa poate fi si un semn pentru infarct. Daca va alarmati fara niciun motiv, poate insemna ca nervii reactioneaza la un surmenaj al inimii, anuntaDoctorul Zilei.

20 de cauze ale durerii in jurul buricului. Orice persoana poate experimenta o senzatie de durere in jurul buricului din cand in cand. In acest caz, asteptam sa treaca de la sine, bem un ceai sau luam o pastila pentru durere. Atunci cand aceasta persista, mergem la doctor pentru examinari detaliate. 1. Consumarea de alimente expirate - atunci cand consumi mancare stricata, principalele simptome sunt crampele si durerea abdominala. Apoi apar senzatia de greata, voma, diaree severa si febra. De obicei, organismul se reface singur prin consumarea unei cantitati mari de apa si prin odihna. 2. Intoleranta la lactoza - unele persoane nu pot consuma produse lactate, iar acest lucru este sesizabil atunci cand apare durerea de burta si greata. Intoleranta la lactoza provoaca balonare, diaree si voma. Evita aceste produse cu orice pret daca esti alergica. Citeste mai mult peDivaHair.

Ce fructe si legume trebuie sa mananci de la ora 7 pana la miezul noptii. Ora 7 - Micul dejun - Prima si ce amai importanta masa a zilei constituie si momentul ideal pentru a intampina ziua cu o portie zdravana de fructe. Se recomanda fructele de kiwi, merele si orice citrice. Isi vor asigura energie pentru cel putin jumatate de zi. Ora 10 - Pauza de fructe - Ideal e un fruct de sezon. Daca sunt mai multe feluri, variaza-le zilnic. Vei vedea ca metabolismul va functiona mult mai bine. Poti consuma mai multe fructe de sezon odata, intr-o salata. Ora 13 - Legume si fructe, de nelipsit - Ti-e pofta de paste la pranz? Nicio problema. Alatura-le de o salata sanatoasa si bogata si digestia va merge brici. Incheie cu un fruct de sezon si satietatea e asigurata, potrivitLibertatea pentru femei.