De ce ne recomanda nutritionistii avocado.Sursa excelenta de vitamine. Daca inca nu te-am convins sa incluzi avocadoul in dieta ta, afla ca acesta este o sursa excelenta de vitamine. Printre acestea se numara: vitamina C, vitamina K, complexul de vitamine B, vitamina E, dar si minerale precum calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, sodiu sau zinc. Imbunatateste vederea. Datorita cantitatii mari de caroteneide, daca vei consuma avocado in fiecare zi, la micul dejun sau la masa de pranz, vederea ta va fi vizibil imbunatatita. Totodata, va scadea si probabilitatea de a face cataracta sau degenerescenta maculara, scrieClick.

UtileFoto: Colaj foto

Exista leac pentru paradontoza, boala care te lasa fara dinti.Daca ne uitam la statistici, putem spune ca paradontoza este una dintre bolile romanilor. Si asta, in conditiile in care 9 din 10 romani ajung in cabinetele stomatologice cu o astfel de afectiune. Mai grav este faptul ca cei mai multi dintre ei ajung in stadii avansate, resemnati ca, na, ce sa-i mai faci, mostenirea genetica e de vina. Nu, nu genetica este de vina, de cele mai multe ori, ci amanarea rezolvarii uneia dintre cele mai frecvente si serioase probleme stomatologice deoarece parodontoza este boala care te lasa fara dinti. La propriu. Incepe cu inflamatia gingiei, gingivita, si avanseaza incet dar sigur pana la stadiul in care periajul dintilor devine chinul zilei iar durerile si sangerarile, si mai si, noteazadoctorulzilei.ro.

Uimitoarele beneficii pentru sanatate ale dovleacului.Poate reduce riscul de a face cancer. Ca si tovarasii lui portocalii, morcovul sau cartoful dulce, dovleacul contine beta-caroten. Acesta este un antioxidant puternic, care poate juca un rol in prevenirea cancerului. Protejeaza pielea. Aceeasi antioxidanti care lupta cu celulele canceroase, te pot ajuta si la mentinerea unui ten fara riduri cat mai mult timp. Iti da o stare de spirit buna. Semintele de dovleac sunt bogate in aminoacidul numit triptofan. Acesta stimuleaza productia de serotonina, numit si "hormonul fericirii". O mana de seminte de dovleac prajite te pot ajuta sa ai o stare de spirit buna, informeazaLibertatea pentru femei.

Trateaza durerea de cap cu remedii naturale.Bea mai multe lichide. Deshidratarea poate fi cauza durerii de cap. Asadar, este important ca organismul si, implicit, creierul sa fie hidratati. Bea un pahar cu apa pe ora. Vei observa cum durerea de cap va disparea. Foloseste comprese calde sau reci. Durerea de cap poate fi cauzata de presiunea pusa pe nervii cerebrali. Prin aplicarea unei comprese calde raspandesti presiunea iar fluxul sangvin va ajunge la celulele cerebrale, reducand durerea de cap. In mod similar, compresele reci pot fi folosite pentru eliberarea tensiunii musculare, relateazaClick pentru femei.

Ce trebuie sa stii despre Helicobacter Pylori, bacteria care duce la cresterea riscului de cancer."Alimentatia dezechilibrata poate fi un factor de risc pentru toate tipurile de cancer gastric si ma refer aici la consumul excesiv de grasimi saturate, de produse super procesate, de alcool, de insuficienta aportului de fibre. In plus, extrem de periculos pentru sistemul nostru digestiv este excesul de carne rosie. Am constatat la multi dintre pacientii nostri cu cancere gastrice prezenta acestor obiceiuri culinare si, de aceea, recomandam eliminarea acestora", spune medicul gastroenterolog Cem Aygun, specialist in endoscopie digestiva, citat de site-uldescopera.ro.