Cata cafea putem consuma pe zi?Cafeaua ne poate influenta starea mentala si fizica, sustin specialistii. O cafea bauta cu 30 de minute inainte de a incepe antrenamentul fizic are efect revigorant. Bautorii de cafea sunt mai putin expusi riscului de a avea boli hepatice, diabet, dementa, diferite tipuri de cancer. Chiar si pericolul de atac vascular cerebral este mai mic la cei care consuma cafeina in mod constant. Dar cata cafea putem bea pe zi? Recent, cercetatorii de la Universitatea din Southampton au publicat in British Medical Journal un studiu care spune ca nu trebuie sa ne temem sa bem cafea. Ei au analizat peste 220 de cercetari legate de consumul de cafeina si au ajuns la concluzia ca putem bea chiar si patru cesti pe zi fara sa ne temem. Mai mult, aceasta cantitate poate sa ne ajute sa fim mai sanatosi. Oamenii de stiinta britanici spun ca una peste alta riscurile ce vin odata cu consumul de cafea sunt mai mici decat beneficiile asupra organismului, relateazaCSID.

UtileFoto: Colaj foto

10 lucruri pe care ar trebui sa le faci dupa o zi de munca. Poate fi dificil sa te relaxezi la sfarsitul unei zile obositoare de munca. Loiuse Chunn, fondator al unei platforme care te ajuta sa-ti gasesti echilibrul in viata de zi cu zi, are cateva sugestii. Locul de munca din secolul 21 poate fi unul cu inalta presiune, cu o presiune constanta a succesului sau a esecului. Chiar si in ceea ce ar putea parea a fi partea mai usoara, adica viata independenta, exista nesiguranta locului de munca. Stresul rezultat are un impact major asupra multor aspecte ale sanatatii oamenilor, ducand de prea multe ori la cresterea tensiunii arteriale, la reducerea imunitatii, la aparitia depresiei sau a sindromului extenuarii complete (burnout). "In loc sa va intoarceti acasa si sa incercati sa va detasati prin a manca, a bea sau a zace in fata televizorului, de ce sa nu incercati cateva dintre aceste sfaturi de auto-linistire? Nu discutam despre auto-ingrijire (cea mai recenta tendinta in terapie), ci prezentam cativa pasi practici pentru a va face sa va simtiti mai bine. Atunci cand iesiti din munca astazi, de ce nu ati incerca ceva nou?￯, va provoaca editorialistul Louise Chunn, intr-un material realizat pentru Healthista.com, citat deDoctorul Zilei.

Masuri corecte pentru ingrijirea urechilor. Urechile sunt foarte sensibile si necesita o ingrijire speciala. Pentru a curata canalul auditiv, respecta masurile minime de igiena. In caz contrar, risti complicatii care pot reduce acuitatea auditiva.Protejeaza-ti corect auzul urmand cativa pasi simpli. Odata ce detii toate informatiile despre ingrijirea corecta a urechilor, reusesti sa previi anumite complicatii care iti pot afecta sanatatea. Ceara din ureche este unul dintre mecanismele principale de aparare ale organismului, actionand ca un scut protector in fata agentilor patogeni sau a obiectelor straine. De altfel, ceara din ureche opreste praful, impuritatile, parazitii, actionand in acelasi timp ca un dezinfectant. Curatarea pavilionului urechii trebuie facuta cu apa calda si sapun. Este bine sa-ti cureti urechile cu ajutorul unui prosop curat, inmuiat in apa calda. In plus, exista in comert sprayuri cu apa purificata si clorura de sodiu, sau cu uleiuri speciale care inmoaie cerumenul si ajuta la eliminarea acestuia, scrieClick Sanatate.

Cum sa iti antrenezi ochii sa vada culorile imposibile.Culorile imposibile sunt acelea pe care ochii nostri nu le pot vedea, dar se pare ca un exercitiu ar putea schimba acest lucru. Nici cei mai mari artisti nu pot vedea culorile asa-zis imposibile sau interzise. Acestea nu functioneaza asa cum suntem noi obisnuiti. Culorile sunt, in principiu, reflexia luminii cu diferite lungimi de unda. Le putem observa multumita celulelor cu conuri din ochi. Pentru a intelege mai bine, sa luam drept exemplu o portocala. Fructul, in sine, nu este portocaliu. Totusi, cand lumina trece prin suprafata portocalei, anumite lungimi de unda sunt absorbite, iar altele sunt reflectate si receptate de celulele cu conuri. Acestea din urma trimit semnale electrice catre creier, care le recunoaste drept o culoare. Oamenii au trei tipuri de celule cu conuri, care percep lumini cu lungimi de unda diferite. In acest fel, suntem capabili sa recunoastem milioane de culori. Intregul proces se datoreaza neuronilor oponenti. Acesti doi neuroni functioneaza intr-un sistem binar, noteazaPlayTech.

6 boli pe care le poti lua de la cainele tau. Ne asteapta intotdeauna in fata usii, ne schimba starea de spirit, sunt intotdeauna langa noi, dar ne pot transmite si numeroase boli. Principalele afectiuni ce se pot transmite de la caine la om sunt: leptospiroza, boala Lyme, rabia, parazitii intestinali, scabia, si criptosporidioza. Care sunt semnele ca avem un animal bolnav, care sunt simptomele ce ne anunta ca am intrat in contact cu boala? Medicul veterinar Loredana Burlac explica pentruCSID. Leptospiroza este produsa de un agent patogen din genul Leptospira, cu potential foarte mare de transmitere la om, in principal prin contactul cu urina animalelor infectate. Simptomatologia la om este variata. Debuteaza cu febra, cefalee, dureri musculare si evolueaza cu afectarea meningelui(meningita), ficatului, cu hemoragii (tuse cu sange, epistaxis, melena). Diagnosticul nu se poate pune doar pe baza semnelor clinice, fiind nevoie de teste specifice si analiza lichidului cefalorahidian, care apare modificat in leptospiroza. Simptomele cainelui: anorexie, depresie, voma, diaree. Acestea sunt urmate de afectarea sistemica, decesul putand surveni in urma blocajului renal. Lyme este una dintre cele mai comune afectiuni transmise de capuse. Se intalneste cu precadere la caini, foarte rar la pisici.