Regimul pentru ulcer: ce sa mananci si ce sa eviti ca sa te vindeci. Tratamentul ulcerului stomacal consta in administrarea de antibiotice sau alte medicamente care reduc productia de acid gastric, insa exista si remedii naturale care pot ajuta la prevenirea sau ameliorarea acestei afectiuni. 1. Alimente bogate in flavonoizi - sunt compusi prezenti in multe fructe si legume, care au rol adjuvant in tratamentul ulcerului. Flavonoizii au proprietati gastroprotectoare, ceea ce inseamna ca protejeaza mucoasa stomacului si grabesc vindecarea acesteia. 2. Alimente care contin probiotice - aceste bacterii "prietenoase" asigura sanatatea tractului digestiv, scrie Diva Hair.

UtileFoto: Colaj foto

Sucul de portocale, remediul pentru ulcerul bucal. Ulcerul bucal sau stomatita aftoasa este una dintre cele mai neplacute si dureroase afectiuni, deoarece ingreuneaza vorbitul, mancatul si bautul. Aceasta nu este o problema de sanatate grava, ea putand fi tratata cu usurinta cu diferite remedii naturale. 1.Apa de nuca de cocos are diferite beneficii asupra starii de sanatate; ea calmeaza rapid orice infectie si inflamatie. 2. Seminte de coriandru. Apa infuzata de coriandru poate fi un remediu excelent pentru diferite tipuri de infectii. 3. Apa sarata. Pentru a scapa mai repede de ulcerul bucal, trebuie sa folosesti sare, informeaza Click! pentru femei.

Alimente care-ti redau vitalitatea. Ca sa ai energie si voie buna ai nevoie de magneziu, fier, calciu, vitamine (A, complexul B, inclusiv acid folic, D, E) si acizi grasi Omega-3. Uite din ce le poti procura! 1.Un ou la micul dejun Oul este un aliment complet. Fierbe unul la masa de dimineata! Iti iei din el acid folic care asigura o buna activitate a creierului si vitamina B12 care joaca un rol important in buna functionare a celulelor nervoase. Are si vitamina D care te tine departe de starile depresive. 2. Nuci. la serviciu cateva nuci pentru a le manca intre mesele principale de peste zi! Mentin satietatea si-ti iau gandul de la dulciuri rafinate. Contin iod, cu efect benefic pentru vasele de sange de la nivelul creierului, scrie Click! sanatate.

De ce este necesar sa faci miscare si in sezonul rece. Activitatea fizica pe langa faptul ca ajuta la o mai buna oxigenare a organismului, asigura o mai buna circulatie sangvina, iar potrivit unui studiu suedez publicat in British Journal of Sports Medicine, sportul are o legatura directa cu longevitatea. Sportul este cel mai bun remediu pentru a imbunatati functiile plamanilor, inimii, rinichilor, sistemului nervos mai ales ca faciliteaza eliminarea din corp a toxinelor si a deseurilor metabolice. Practic a face miscare ar trebui sa fie echivalent cu prevenirea imbatranirii premature a organismului tau, in primul rand contribuie la reducerea nivelului de colesterol rau si a trigliceridelor, scrie Adevarul.

Fructele recomandate pacientilor diabetici. Regimul alimentar al pacientilor diabetici trebuie sa fie unul echilibrat si sanatoas, cu mentiunea ca hidratii de carbon (HC) sau glucidele (G) trebuie monitorizate pentru a tine sub control zaharul din sange. Desi sunt fructe dulci, fructele de padure nu au un indice glicemic mare si pot sa constituie o alegere perfecta pentru micul dejun sau o gustare de dimineata. Recomand pacientilor diabetici sa consume cu precadere mere, deoarece au un indice glicemic scazut si pot fi procurate in orice anotimp. Una dintre complicatiile microvasculare ale diabetului este retinopatia diabetica, care poate fi prevenita prin consumul de fructe cu un continut ridicat de antioxidanti, precum capsune, zmeura, coacaze, mure, afine, informeaza CSID.