Mananci sorici? Iata cat de periculos este pentru sanatate. Medicii atrag atentia asupra consumului de sorici! Acestia sustin ca nu este recomandat sa exgeram cu consumul acestuia pentru ca este foarte periculos pentru sanatate. La fel ca si pielea de pui, soriciul contine foarte multe toxine si foarte bogat caloric. "Este foarte caloric, are continut mare de grasimi si proteine, dar mai multe proteine de calitate inferioara, cum este colagenul. Este greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice, biliare sau pancreatice", a declarat doctorul Ionut Stefan, potrivit Ele.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Somnul odihnitor reduce obezitatea. Ce boli riscam daca nu dormim suficient sau nu dormim bine. Dietele cu putine calorii si sportul sunt cele mai eficiente solutii pentru a scadea in greutate. Insa mai sunt si ale componente ale comportamentului antiobezitate si anume somnul, alcoolul, fumatul, stresul, suportul familiei si al prietenilor si adaptarea la evenimentele festive. Aceasta inseamna ca somnul trebuie sa numere 7-8 ore pe noapte si sa treaca prin cele doua faze ale sale: somnul linistiti care ocupa 80% din durata si perioada viselor - somnul cu miscari rapide ale ochilor - si care ocupa 20% din timpul de odihna. Scaderea duratei somnului cu doar o ora creste riscul de diabet zaharat cu 30%. Peste 75% din adultii obezi au probleme cu somnul, scrieAdevarul.

Tratamentul cu ulei de rozmarin combate caderea parului. Problema alopeciei pana nu demult considerata ca fiind specific masculina, din cauza a mai multor factori printre care si stresul afecteaza si partea feminina. Ingrijeste-ti si mentineti frumusetea parului tau cu ajutorul rozmarinului si vei scapa de cosmarul alopeciei. Aplicat la nivelul scalpului, uleiul de rozmarin ajuta la intensificarea circulatiei sangvine, fapt ce contribuie din plin la mentinerea parului sanatos si frumos. Astfel ca, daca vei alege sa aplici la radacina firului de par 10-12 picaturi de ulei esential de rozmarin fie in sampon fie in balsam sau poti alege sa utilizezi planta in sine, informeazaClick! sanatate.

De ce este bine sa mananci linte. Bogata in fibre, proteine, minerale, vitamine si alte substante nutritive esentiale pentru organism, lintea este un aliment pe care trebuie sa il incluzi mai des in regimul tau. Este usor de preparat in comparatie cu fasolea si are mult mai putine calorii, fiind ideala in curele de slabire. Consumata in salate sau ca fel principal, lintea este un aliment delicios, nutritiv si foarte versatil, putand fi adaptat multor preparate culinare. Daca ti-ai propus sa iti faci provizii de linte pentru iarna, te sfatuim sa alegi boabele uscate, ferme, curate, care nu sunt decorticate. Regula generala pentru a gati lintea: o masura de linte la patru masuri de apa sau supa, potrivitDiva Hair.

Cel mai bun remediu natural pentru sforait. Sforaitul nu este un simptom al unei probleme serioase, dar el poate afecta calitatea somnului, afectandu-te pe tine si pe persoana de langa tine, daca este cazul. Daca pana nu demult problema putea fi rezolvata prin izolarea persoanei in cauza in alta camera, acum exista mai multe remedii naturale, relaxeaza caile aeriere superioare.1.Frunzele uscate de menta si de eucalipt au proprietati antiinflamatoare si expectorante. Ele imbunatatesc respiratia si tin sub control sforaitul. 2. Frunzele de zmerua impreuna cu mierea formeaza un remediu cu proprietati antibacteriene, care este excelent pentru relaxarea cailor respiratorii, scrieClick! pentru femei.