Calciul este un element chimic crucial pentru functionarea optima a organismului uman. Una dintre cele mai cunoscute surse de calciu sunt produsele lactate ca iaurtul, branza, cascavalul si, nu in ultimul rand, laptele. 250 de mililitri de lapte asigura organismului aproximativ 300 de miligrame de calciu.

In acelasi timp, este necesar un consum de 500 de grame de branza pentru a oferi corpului aceeasi cantitate de calciu. Surprinzator, si inghetata este o sursa de calciu, sustin specialistii. Din 250 de mililitri de ingetata se obtin 194 de miligrame de calciu.a

Cei care nu tolereaza lactoza sau, pur si simplu nu suporta mirosul laptelui, isi pot procura doza zilnica de calciu din produsele din soia si din sucul de portocale. 250 de mililitri de suc de soia ofera 110 miligrame de calciu. In ceea ce priveste sucul de portocale, 125 de mililitri ofera 110 miligrame de calciu.

In plus, sucul de portocale este si o sursa de vitamina D. Calciul se poate obtine si din surse mai putin cunoscute cum este cazul fasolei si al susanului. Anumite tipuri de fasole, de exemplu fasolea neagra, „aprovizioneaza” corpul cu 75 de miligrame de calciu la o portie.

Avantajul fasolei este acela ca este bogata in fibre si are putine grasimi. Acest lucru ii permite corpului sa asimileze foarte usor calciul continut. In ceea ce priveste susanul, un sfert de cana de seminte de susan contine 50 de miligrame de calciu.

Integral in Gandul