Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Desi majoritatea dintre noi stim acest lucru, de foarte multe ori uitam si obisnuim sa plecam spre locul de munca “sarind” peste dejun. Specialistii site-ului ehow.com ne invata cum putem face din gustarea de dimineata un obicei.

1. Evitati sa luati cina la ore tarzii. Daca masa de seara este luata in jurul orei 19, apetitul de dimineata va fi mult mai mare. Asa ca uitati de sandvisurile din timpul filmului sau de gustarea de la miezul noptii.

2. Schimbati ora de trezire. Daca dimineata nu aveti pofta de mancare, treziti-va putin mai devreme decat de obicei. Acest lucru va va stimula apetitul, iar starea de foame va aparea in scurt timp.

3. Serviti portii mici la dejun. Chiar daca senzatia de foame nu exista dimineata, incercati sa gustati cate putin din fiecare fel. Începeti prin a servi cantitati mici de mancare, un mar in fiecare dimineata putand fi un pas spre a va face un obicei din servitul micului dejun.

4. Faceti un program zilnic, pe care sa-l respectati. Nu uitati sa includeti in program micul dejun si sa respectati ora la care ati stabilit sa va hraniti. Daca faceti asta in fiecare zi, senzatia de foame va reveni in fiecare dimineata.

5. Luati micul dejun la serviciu. Daca nu puteti respecta ora stabilita pentru micul dejun, nu treceti peste el. Mancati la serviciu. Este important sa pastrati obisnuinta si sa nu treaca o zi fara sa mancati de dimineata.

6. Nu intrerupeti timp de trei saptamana programul stabilit. Nevoia de a lua micul dejun va aparea garantat daca respectati ora de masa. Organismul va intra intr-un ritm bine stabilit si va “cere” mancare in fiecare dimineata. Cel mai important lucru este ca organismul sa simta nevoia de mancare.

7. Nu uitati de micul dejun in weekend. Chiar daca ora de trezire este mai inaintata in weekend, nu uitati sa luati micul dejun. În felul acesta, continuati orarul zilnic si obisnuinta de a manca dimineata.

Click