Fiecaruia dintre noi i se potriveste o anumita activitate fizica, fie ca este vorba despre jogging, ciclism, dans sau fotbal. Aceasta este menita sa ne intareasca sanatatea si sa ne mentina in forma. Însa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ne fortam organismul pentru a ne perfectiona tehnica de realizare a unui anumit tip de activitate fizica.

Majoritatea persoanelor ezita sa inceapa un anumit program de exercitii deoarece sunt constienti de limitarile organismului lor si nu stiu ce anume li s-ar potrivi. Exercitii fizice precum joggingul, mersul alert, ciclismul sau dansul pot fi practicate oricand cu beneficii mari pentru sanatatea noastra.

1 Mersul – Este cea mai simpla si mai ieftina activitate. Daca este realizata in mod regulat, concentrandu-ne asupra intensitatii si a distantei parcurse, se transforma intr-o adevarata forma de fitness.

Mersul imbunatateste starea inimii si a plamanilor – este cea mai buna forma de fitness cardiovascular, si intareste muschii zonei inferioare a corpului. Este o activitate prin care este imbunatatita densitatea osoasa, fara a fi afectate incheieturile. Astfel, incercati sa urcati pe scari in loc sa folositi liftul, mergeti pe jos la cumparaturi si coborati din autobuz cu o statie mai devreme.

2 Dansul – Este o activitate asemanatoare aerobicului, care imbunatateste functionarea inimii si a plamanilor, dar care testeaza si capacitatea de mentinere a echilibrului corpului. Ca orice alt exercitiu, trebuie sa se inceapa treptat, prin miscari de incalzire a corpului.

3 Fotbalul – Este unul dintre cele mai apreciate sporturi in echipa. Acesta presupune o foarte buna conditie fizica, nivelul de pregatire fizica osciland in functie de pozitia pe care persoana in cauza o ocupa pe teren.

Adevarul