Trei-patru sedinte a cate 20 de minute ajuta la descongestia nazala, indeparteaza durerile de cap si starile de ameteala.

Vremea rece, sistemul imunitar slabit, precum si alimentatia necorespunzatoare ne fac vulnerabili in fata simptomelor racelii si ale gripei. Din acest motiv, au fost dezvoltate numeroase tratamente alternative care sa combata gripa, unul dintre cele mai eficiente fiind acupunctura.

Acupunctura este o me-toda terapeutica orientala care s-a dovedit a fi extrem de eficienta in tratarea unor afectiuni diverse, de la astm bronsic, viroze respiratorii, alergii la astenia corzilor vocale, indepartarea excesului ponderal si afectiuni reumatologice. „S-a dovedit experimental ca exista puncte speciale de acupunctura care stimuleaza intarirea sistemului de aparare al organismului prin cresterea numarului de limfocite si stimularea glandelor suprarenale, dar si puncte cu actiune tonifianta generala", a explicat dr. George Gearavela, specialist in acupunctura. Potrivit acestuia, simptomele gripei pot fi prevenite printr-un set de trei-patru sedinte de acupunctura.

„În cazul unui pacient cu gripa, exista patru locuri de acupunctura: de-o parte si de alta a cailor nazale – pentru descongestia nazala, la mana, in zona de la baza degetului mare – pentru durerile de cap si starile de ameteala, la incheietura mainii – pentru plamani, iar sub genunchi – pentru organele interne. Se pune cate un ac in fiecare dintre aceste zone si se asteapta 15-20 de minute", ne-a explicat dr. Gearavela.

Adevarul