Printre atuurile unei partenere se numara capacitatea de a fi amuzanta si de a-i da sotului iluzia libertatii.

In timp ce femeile viseaza inca de mici la ziua casatoriei, imaginand numeroase scenarii despre nunta perfecta, barbatii au fost dintotdeauna mai reticenti in ceea ce priveste momentul formarii unei casnicii. Psihologii explica aceasta atitudine a barbatilor, de "panicare" atunci cand li se vorbeste despre casatorie, prin faptul ca, desi nu resping ideea, ei se tem de pierderea libertatii.

„Barbatilor le plac toate privilegiile pe care casnicia le aduce: existenta unui partener, siguranta pe care o relatie ti-o ofera sau garantia ca exista cineva care sa se ocupe de treburile casei.

Insa unul dintre lucrurile de care se tem cel mai mult atunci cand vine vorba despre casatorie sunt pierderea libertatii si aparitia sentimentului de constrangere", ne-a explicat psihologul Constanta Damian.

Potrivit acesteia, chiar daca, in momentul in care se casatoresc, barbatii realizeaza ca nu vor mai putea petrece sase seri pe saptamana cu prietenii, precum in vremea burlaciei, ei inca trebuie sa simta ca pot juca fotbal cu baietii din cand in cand sau ca pot iesi sa vada un meci important.

"Este vorba despre existenta unei senzatii de libertate. Chiar daca si-au cedat de bunavoie, in momentul casatoriei, o parte din independenta, ei trebuie sa simta ca nu au renuntat complet la vechiul stil de viata si la obiceiuri", a afirmat psihologul.

Intarirea ego-ului

Specialistii afirma ca este vorba despre o adevarata tactica de apropiere a persoanei iubite si de influentare a modului in care aceasta priveste casatoria.

Astfel, printre sfaturile psihologilor se numara: oferirea senzatiei de independenta si intarirea ego-ului acestuia, deoarece se spune ca putine lucruri atrag un barbat mai mult decat o femeie care il face sa se simta unic, ca si cand acesta ar fi singurul pentru ea. Insa acest aspect are si partea sa negativa.

Integral in Adevarul