Studiile au aratat ca femeile sunt atrase de anumite mirosuri care se gasesc in transpiratia barbatului. In acelasi timp, barbatii nu reactioneaza la aceste mirosuri. Barbatii incearca inconstient sa-si foloseasca mirosul pentru a observa daca femeia se afla in timpul menstruatiei.

Un studiu a indicat faptul ca pe baza mirosului, barbatii considera mai atragatoare femeile aflate in timpul menstruatiei. Insa, procesul prin care un om se indragosteste sau se simte atras de altcineva este condus de hormonul numit oxitocina.

Pe langa alte sarcini pe care le indeplineste in corp, oxitocina ofera oamenilor un sentiment de incredere fata de celalalt si duce la instalarea unei stari de calm. Se stie ca nivelul de oxitocina din corp creste atunci cand se face dragoste sau atunci cand se priveste fotografia partenerului de viata.

Cercetatorii de la Institutul National de Sanatate Mintala, SUA, au demonstrat efectul oxitocinei printr-un studiu. Ei i-au rugat pe voluntari sa dea bani unui investitor, care le promitea castiguri inzecite, insa nu le oferea nici o garantie. Cercetatorii au observat ca disponibilitatea voluntarilor de a oferi bani crestea foarte mult dupa ce inhalau oxitocina. Pe de alta parte, atunci cand iubim exista hormoni care ne „innebunesc“.

Gandul