Slabirea tine mai degraba de psihic decat de calorii. Lupta cu kilogramele in plus si numarul de calorii consumate a trecut intr-o noua etapa si, anume, aceea a psihicului. Cercetatorii de la Universitatea Harvard, SUA, au facut un experiment in propria cantina.

Ei au incercat sa ii determine pe studenti sa faca alegerile corecte in ceea ce priveste cantitatea de mancare consumata. Astfel, ei au renuntat la tavile din sala de mese. S-a constatat ca studentii nu au mai mancat atat de mult, pentru ca nu mai puteau sa transporte mancarea confortabil.

Astfel, studentii alegeau portii mai mici pentru a se descurca mai usor cu farfuriile pe drumul de la bucatarie la locul unde mancau. Mai mult, studentii alegeau si mai putine feluri de mancare, astfel fiind evitate combinatiile nesanatoase.

Cercetatorii au declarat ca inlaturarea tavilor a insemnat reducerea numarului de calorii consumate si cresterea calitatii alimentatiei studentilor. In acest fel, studentii mancau doar atat cat aveau nevoie. La sfarsitul experimentului s-a observat ca multi dintre studenti aveau stratul adipos redus.

Integral in Gandul