Multi dintre parintii din ziua de azi isi aduc aminte de schimbarile pe care le-au suferit la varsta pubertatii. Insa, tot ei sunt cei care observa cum copiii lor isi incep pubertatea mai devreme de varsta de opt ani, cu cativa ani mai devreme decat se stia pana acum.

Observand ca aceasta chestiune este din ce in ce mai frecventa, cercetatorii de la Spitalul Universitar din Boston, SUA, au demarat cercetarile pentru a explica fenomenul. Pubertatea prematura este definita ca dezvoltarea caracteristicilor sexuale secundare, precum aparitia parului pubian, a sanilor, la fete si ingrosarea vocii, la baieti, inaintea implinirii varstei de 8 sau 9 ani.

Aceasta problema nu era prea intalnita in trecut, insa in zilele noastre, devine din ce in mai comuna. Nu se stie care este cauza exacta, dar s-au identificat ca factori declansatori disfunctiile hormonale sau tumorile. Din fericire, exista tratament pentru aceasta problema, anunta cercetatorii.

O injectie, efectuata lunar, ajuta la amanarea aparitiei pubertatii pana cand copilul este pregatit psihic sa faca fata schimbarilor. Este traumatizant pentru un copil, atunci cand este cel mai dezvoltat din punct de vedere sexual, in cercul lui de prieteni, mai spun specialistii.

Integral in Gandul.