Cercetatorii italieni sustin ca au prima dovada a existentei punctului „G“, considerat „poarta placerii sexuale feminine“.

Vestea rea este insa ca doar unele femei poseda punctul „G“, sustin cercetatorii de la Universitatea L’Aquila din Italia, citati de revista „New Scientist“. „Tesutul dintre uretra si vagin este mult mai lat la femeile care poseda punctul «G», decat la cele care nu il au. Aceasta zona este bogata in vase de sange, fibre musculare si nervi“, afirma oamenii de stiinta italieni.

Acestia au facut un experiment pe 20 de femei, dintre care doar noua aveau orgasme vaginale. Cercetatorii au utilizat ultrasunete pentru a analiza zona dintre uretra si vagin, unde se crede ca se afla misteriosul punct „G“ sau „punctul lui Grafenberg“, numit astfel dupa ginecologul german Ernest Grafenberg, care a studiat conceptul pentru prima data in urma cu 50 de ani.

Cercetatorii italieni au constatat ca la femeile care aveau orgasme vaginale, zona respectiva era mult mai mare. Medicul Emmanuele Jannini, care a coordonat cercetarea, a concluzionat ca „femeile care nu au o aparenta fizica a punctului «G» nu pot avea orgasm vaginal. Acestea nu trebuie sa dispere, pentru ca pot avea orgasm prin stimularea clitorisului“.

Evenimentul Zilei