Contrar celor care spun ca frumsetea se gaseste in sufletul omului, cercetatorii de la Universitatea din Nebraska au declarat ca au creat un program pe computer care poate indica daca un om e frumos sau nu. Programul calculeaza geometria si simetria unei fete, inclusiv proportiile dintre ochi, nas, urechi si buze.

Eficacitatea programului a fost testata cu ajutorul a 18 barbati si 18 femei cu varste cuprinse, intre 19 si 61 de ani. Voluntarilor le-au fost aratate pozele a 420 de persoane alese la intamplare si au fost rugati sa noteze aceste poze cu o nota de la 1 la 10.

Persoanele din poze faceau parte din rasa caucaziana, iar pozele erau alb-negru pentru a nu exista influenta din partea culorii tenului. Separat, voluntarilor le-au fost aratate poze cu 32 de actori de cinema din anii 1930 pana in prezent.

Programul avea anumite standarde de frumusete, ca de exemplu ca inaltimea fruntii, cea a nasului si cea a partii inferioare a fetei trebuie sa fie toate egale. Programul continea sase astfel de standarde. Conform voluntarilor, programul a gresit la un singur standard si anume la acela al proportiei dintre gura si nas.

Integral in Gandul