Doua articole recent aparute sunt printre primele care relateaza efectele saritului peste mese asupra sanatatii, bazandu-se pe un studiu in care a fost implicat un grup de adulti cu greutate normala si varsta medie.

Studiul a fost efectuat de catre oameni de stiinta de la Agricultural Research Service (ARS) Beltsville Human Nutrition Research Center din Beltsville si de colegi de la National Institute on Aging (NIA) Intramural Research Program din Baltimore, relateaza ScienceDaily, iar rezultatele au fost publicate in American Journal of Clinical Nutrition si in Metabolism.

In acest studiu a participat un grup mic format din barbati si femei voluntari, programul constand in doua perioade de cate opt saptamani cu mod de hranire diferit. Studiul a fost facut in asa fel incat fiecare voluntar a trecut prin ambele perioade cu regimuri diferite, pentru a avea un control mai bun asupra efectelor fiecarui regim.

Voluntarii au fost impartiti in doua grupuri, in fiecare perioada de regim si au consumat toate caloriile necesare organismului zilnic fie la o singura masa pe zi, fie impartite in trei mese pe zi.

Integral in Stiinta.info