O dieta cu spanac, praz, afine si peste ajuta la mentinerea sanatatii oculare

Exista numerosi factori responsabili de aparitia afectiunilor ochilor. Printre acestea se numara infectiile, traumele oculare, ranirea zonei respective sau varsta inaintata a pacientilor. Cea mai comuna infectie oculara este conjunctivita. Prin respectarea unor masuri de precautie, multe dintre aceste probleme pot fi minimalizate, amanate sau chiar evitate.

Toate infectiile oculare sunt contagioase si necesita o igiena stricta pentru a se evita raspandirea infectiei. In cazul in care purtati lentile de contact, este foarte important sa va spalati si sa va clatiti foarte bine pe maini inainte de a intra in contact cu acestea.

Specialistii oftalmologi sfatuiesc femeile ca inainte de a pune lentilele de contact sa nu foloseasca produse de machiaj, pentru a evita situatia in care o particula de rimel sau de pudra patrunde in spatiul dintre lentila si ochi, cauzand iritatii si chiar infectii. Pentru curatarea lentilelor trebuie folosite intotdeauna solutiile speciale, respectand indicatiile oferite de medic sau cele prezente pe prospect.

Frecarea ochiului, de evitat

Este important ca examinarea ochilor sa se faca in mod regulat, cel putin o data la doi ani, atat pentru prescrierea lentilelor de contact potrivite, acolo unde este necesar, cat si pentru diagnosticarea timpurie a unor posibile afectiuni oculare.

Intotdeauna se pot intampla accidente, din acest motiv este important sa stim cum sa reactionam. In momentul in care simtim ca ne-a intrat ceva in ochi, trebuie sa evitam pe cat posibil sa ne frecam ochiul, chiar daca aceasta este prima noastra reactie.

Trebuie sa se incerce producerea de lacrimi prin miscare pleoapei superioare, pentru eliminarea corpului strain. Daca aceasta metoda se dovedeste ineficienta, acoperiti-va ochiul cu o bucata de bandaj si apelati la un medic.

Integral in Adevarul