Hainele stramte, diversificarea programului de exercitii fizice si evitarea muncii peste program duc la pierderea kilogramelor in plus

De cele mai multe ori incepem un regim de slabit cu gandul ca vom urma indeaproape indicatiile nutritionistului si ale instructorului de aerobic. Insa pe parcurs ne pierdem entuziasmul, ne recompensam cu cate o gustare dulce, amanam realizarea activitatii fizice si ajungem in situatia in care dieta nu mai da rezultate.

Specialistii in nutritie si in intretinere fizica au realizat o lista cu zece lucruri prin care stilul de viata si chiar cel vestimentar ne fac sa renuntam la dieta destinata pierderii in greutate.

1 Nu faceti cumpa?raturi atunci cand va este foame - s-a observat ca atunci cand ne simtim infometati avem tendinta de a cumpara mai multe alimente fara a tine cont de numarul de calorii sau de valoarea nutritiva.

2 Nu munciti peste program - chiar daca aceasta activitate va aduce mai multi bani, ea va ingreuneaza incercarea de a slabi. Studiile arata ca cei care muncesc peste 50 de ore pe saptamana ajung sa castige mai mult in greutate in comparatie cu cei care respecta programul de munca. Explicatia consta in faptul ca stresul si oboseala ne fac sa mancam mai mult.

Integral in Adevarul