El poate fi folosit cu succes si in tratarea bolilor reumatice, deoarece are aceleasi proprietati ca medicamentele antiinflamatoare, dar fara efecte secundare.

Uleiul din ficat de peste trateaza cu succes bolile reumatismale, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea Dundee, Marea Britanie. Potrivit acestora, administrarea a 10 grame din acest ulei, zilnic, scade cu 30% necesarul de pastile de genul aspirinei sau ibuprofenului.

Medicamentele antiinflamatorii, precum aspirina sau ibuprofenul, administrate pe o perioada lunga de timp, au efecte negative asupra tubului digestiv, in special la persoanele care sufera deja de afectiuni ale stomacului.

Recent s-a descoperit ca antiinflamatoriile favorizeaza aparitia infarctului si a accidentelor vasculare cerebrale. Din acest motiv, oamenii de stiinta au cautat o alternativa. Una dintre acestea ar putea fi uleiul din ficat de peste, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Dundee. In jur de 60 de persoane cu artrita reumatoida (inflamatia articulatiilor) au fost cuprinse intr-un studiu de noua luni, relateaza BBC News.

39% din voluntarii care au fost tratati cu capsule pe baza de ulei din ficat de peste si-au redus semnificativ doza zilnica de antiinflamatorii, situatie intalnita numai la 10% din cei care au primit placebo. Renuntarea la medicamentele clasice nu a fost insotita de o inrautatire a simptomelor artritei (oboseala, anchiloza, amor­teli si furnicaturi la nivelul mainilor etc.).

Adevarul