In medicina traditionala chineza, masajul are o importanta cruciala in tratarea diferitelor afectiuni. Pentru a da rezultatele dorite, e important ca masajul sa fie executat cu pricepere si tehnica. Specialistul Click!, medicul chinez Hao Chun Yuan, va invata azi trei tehnici simple de masaj, aplicate in trei puncte numite “de viata lunga”.

Punctul YONG QUAN se afla la mijlocul talpii. Masajul asupra acestui punct imbunatateste functia rinichilor, auzul si vederea, obtinandu-se un tonus foarte bun. Are un rol important in stimularea activitatii sexuale la barbati. Ajuta si in caz de ameteala, dureri de cap si lesin. Se maseaza punctul prin frecare cu podul palmei de 108 ori pana se degaja caldura, dupa care se preseaza cu degetul mare de cateva ori.

Punctul BAI HUI ce se afla in crestetul capului se maseaza usor prin frecare cu podul palmei de 108 ori. Acest lucru ajuta in timp la imbunatatirea memoriei, amelioreaza durerile de cap si ametelile. Aceasta tehnica foarte simpla e recomandata hipotensivilor, celor care sufera de insomnie si tulburari ale sistemului nervos.

Integral in Click.