Chiar daca nu sunteti model, sigur va ganditi cum sa va tonifiati musculatura si cum sa scapati de grasime inainte de plecarea in concediu. Insa pentru muschi naturali si bine conturati trebuie sa se respecte anumite reguli. In primul rand, repetarile din timpul exercitiilor trebuie facute incet. Repetarile rapide nu izoleaza muschiul foarte bine si nu duc la dezvoltarea corecta a acestuia.

Mai mult, in timpul efectuarii exercitiilor nu trebuie sa „furati”. Cu alte cuvinte, evitati pe cat posibil balansul pentru ca numai asa muschiul se izoleaza perfect. O alta regula este aceea ca exercitiul trebuie executat corect. Adica, o pozitie incorecta a corpului poate duce la accidentari grave. Intre zilele de antrenament, odihniti-va pentru ca atunci este perioada de dezvoltare a muschilor. In zilele de pauza se pot face exercitii de cardio, dar nu trebuie sa se ridice greutati.

Pentru ca muschiul sa se dezvolte cat mai bine, programul de antrenament trebuie conceput in asa fel incat fiecare grupa musculara sa fie lucrata corespunzator, dar sa si existe timp de recuperare. In ceea ce priveste exercitiile cardio, acestea nu trebuie facute mai mult de 90 de minute.

Gandul