In ultima perioada, petreceti din ce in ce mai mult timp la scoala, la meditatii sau la serviciu si nu mai aveti timp de nimic? Abonamentul la sala este scump si-l excludeti din start? Trebuie sa invatati ca doar cateva minute de miscare zilnic, in drum spre serviciu sau chiar si acasa, va vor face sa va simtiti bine intreaga zi.

O activitate fizica de minimum 30 de minute, facuta o singura data pe zi sau in etape, e suficienta pentru a va intretine forma si starea de bine. Inotul, pedalatul, dansul sau, pe timpul iernii, alergatul, mersul pe jos sunt doar cateva forme de practicare a exercitiului fizic.

In plus, 15-20 de minute minimum de gimnastica de inviorare zilnic (exercitii fizice usoare, printre care si flotari si genuflexiuni), in principiu dimineata, la prima ora, sunt extraordinare si va binedispun pentru intreaga zi. Mai mult, acestea ii ajuta foarte mult pe adolescentii si tinerii aflati in perioada de crestere si dezvoltare.

Pentru copii, cel putin o ora de joaca pe zi este ideala, indiferent de forma acesteia. Poate fi vorba de o partida de fotbal cu baietii, in spatele blocului, leapsa sau o plimbare cu fetele. Jocurile de miscare, mai ales in grup, le dezvolta pustilor atitudinea de afirmare, autoevaluare si personalitatea.

Libertatea