Inceperea unui program de antrenament este mai dificila decat se crede. In prima faza, o persoana doar cocheteaza cu ideea de a incepe sa faca miscare. Insa timpul care trece pana cand o persoana se apuca de exercitii poate fi destul de lung. Trebuie mentionat ca lucrurile devin mult mai usoare odata ce incepi sa faci miscare. Exercitiul fizic te poate face sa te simti foarte bine si te poate inspira sa faci si mai multe schimbari in stilul de viata. Problema apare la cateva saptamani, cand comoditatea si dorinta pentru un pahar, in plus, de vin iti pot „schimba” programul.

Acest moment este crucial si este cazul ca persoanele pe care le ai in jur sa te sprijine. Chiar si cei mai increzatori oameni au nevoie de incurajari pentru a fi siguri ca isi pot atinge scopul propus. Tocmai de aceea, sportivii au nevoie de antrenori si preparatori. Insa un om normal nu se poate inconjura cu astfel de oameni. Unii dintre noi au sansa de a-si lua un antrenor personal la sala. Un astfel de antrenor este capabil sa te invete sa dai randament maxim si sa te motiveze sa mergi mai departe.

Totusi, atunci cand nu isi poti permite un antrenor personal trebuie sa gasesti alte metode pentru a ramane motivat. Sigur, este usor sa mergi la sala cand aratati bine, insa nu mai este la fel cand nu esti multumit de ceea ce vezi in oglinda.

Pe langa ajutorul pe care il primesti de la prieteni, trebuie sa te automotivezi. Expertii spun ca este important sa iti spui ca arati foarte bine si ca meriti sa iti atingi telurile. Foloseste aceasta metoda de mai multe ori pe zi, de fiecare data cand simti ca nu ai chef sa mergi la sala sau cand „tanjesti” la o prajitura. Mai mult, este bine sa iti creezi in minte o imagine care sa reflecte felul in care vrei sa ajungi sa arati si sa iti aduci aminte acest lucru de fiecare data cand ai nevoie. Aceasta gandire este cea care iti poate mentine motivatia la nivele ridicate.

Elaborarea unui plan este, de asemenea, foarte folositoare. Utilizeaza metoda fotografiei. Cu alte cuvinte, dupa fiecare luna de mers la sala fotografiaza-te.

Integral in Gandul.