Pentru a va mentine in forma trebuie sa va alegeti un program de miscare in functie de zona corpului pe care vreti sa o modelati

Fiecare persoana are anumite slabiciuni in ceea ce priveste conditia fizica. Astfel, unii dintre noi sufera de acumularea de celulita in zona taliei sau in cea posterioara, in timp ce altii nu au musculatura suficient de tonifiata, lucru care adauga cativa ani in plus aspectului general al corpului. Cu toate acestea, exista anumite probleme specifice fiecarei varste in parte, arata site-ul de sanatate iVillage.

Dupa 20 de ani, ca urmare a slujbei sedentare si a timpului indelungat petrecut in fata calculatorului, principala problema cu care ne confruntam este localizata in zona posteriorului.

Dupa 30 de ani, zona problematica a corpului se muta catre abdomen. Aici se acumuleaza tot mai multa celulita, formandu-se nedoritul "colacel de grasime", ca urmare a alimentatiei nepotrivite, a lipsei de activitate fizica, dar si a unei sarcini (in cazul femeilor).

La 40 de ani, problema este reprezentata de lipsa elasticitatii pielii si de atrofierea musculaturii, fiind necesare exercitii pentru redarea aspectului tanar al corpului. In jurul varstei de 50 de ani apar probleme la nivelul picioarelor, fiind necesare exercitii de intarire a rezistentei musculare.

Varsta de 20 de ani – este momentul in care petrecem foarte mult timp la birou, in fata calculatorului. Sedentarismul poate fi combatut printr-un antrenament de intarire a rezistentei cardiace si de lucrare a posteriorului, precum exercitiile pe stepper (se simuleaza mersul pe loc), mersul alert si joggingul.

Adevarul