Persoanele cu boli cardiovasculare au la dispoziţie un nou tratament care reduce riscul apariţiei infarctului miocardic sau al accidentelor vasculare cerebrale. Noul medicament ar putea completa cu succes vechiul tratament pe bază de ramipril folosit de persoanele cu risc cardiovascular crescut.

Bolile de inimă afectează tot mai multe persoane, în principal ca urmare a consumului de tutun şi alcool, a tensiunii arteriale crescute, a colesterolului şi a obezităţii. Noul medicament pe ba­ză de telmisartan ar putea completa cu succes vechiul tratament pe bază de ramipril al persoanelor cu risc cardiovascular crescut, arată un studiu clinic realizat de o companie farmaceutică germană.

Cercetarea, efec­tua­tă timp de şase ani pe 25.620 de pacienţi din 40 de ţări, a arătat că această nouă substanţă activă este foarte eficientă în reducerea riscului de deces cardiovascular. "Rezultatele acestei cercetări au implicaţii importante în tratarea pacienţilor cu boli cardiovasculare.

Dispunem astfel de un nou tratament pentru persoanele cu risc ridicat de a suferi de boli de inimă, un tratament eficace şi mai bine tolerat de pacienţi", a declarat prof. Salim Yusuf, directorul Institutului de Cercetare Medicală din cadrul Universităţii McMaster din Canada.

Adevarul