Odata cu trecerea timpului, pe picioare apar puncte rosii, fire de par crescute sub piele, vergeturi si mici vene asezate in retea de paianjen. Dar, exista mici trucuri pentru atenuarea acestor defecte. Vergeturile apar cand pielea se intinde. De obicei, acestea sunt rezultatul unei sarcini sau a unei dramatice cresteri in greutate. Vergeturile apar atunci cand fibrele de elastina se rup.

Vergeturile isi fac aparitia, cel mai adesea, pe solduri, sani, abdomen si coapse. La inceput sunt rosiatice, dar cu timpul se subtiaza si devin albe. In primul rand, folositi creme pentru vergeturi, mai ales daca au aparut de mai putin de sase luni, ne sfatuiesc specialistii. Aceste creme ajuta la refacerea fibrelor de elastina. Ingredientul activ din aceste creme este retinoida. Un tratament efectuat cu aceste creme scade vizibilitatea vergeturilor cu pana la 20%, mai spun expertii.

Laserul reduce vizibilitatea vergeturilor cu 50%

Daca dispuneti de resurse financiare, puteti apela la un tratament laser pentru piele. Acest tratament are capacitatea de a reduce vergeturile cu 50%. O alta problema o reprezinta venele de sub piele in forma de panza de paiajen. Aceste vene, de marimea unui fir de par, care variaza din punct de vedere al culorii, afecteaza peste 50% din femei. Aceste vene sunt capilare dilatate, care devin vizibile din cauza faptului ca sunt foarte aproape de suprafata pielii. Desi nu se stie cauza exacta a producerii acestora, se crede ca schimbarile hormonale sunt principalul motiv. Cele mai predispuse persoane sunt cele care stau mult in picioare. Pentru aceasta problema sunt mai multe solutii, mai spun specialistii.

Integral in Gandul