Firele de par inestetice, acneea, petele maronii datorate varstei sau expunerii la soare pot fi tratate printr-o noua metoda: laserul cu lumina pulsata intensa. Procedura, folosita in cabinetele cosmetice, impune folosirea unui aparat omologat, de ultima generatie, altfel existand riscul de arsuri sau cicatrice.

Stresul de zi cu zi, actiunea radiatiilor ultravioletelor, dar si trecerea timpului isi pun amprenta asupra pielii noastre, care isi pierde din elasticitate si capata un aspect imbatranit. Pentru ameliorarea aspectului pielii, mai nou, se foloseste lumina pulsata intensa, un tratament neinvaziv ce rezolva problemele pielii fara sa o distruga.

Tegumentul primeste energie controlata

Aparatele care folosesc lumina pulsata utilizeaza un interval luminos ce se ajusteaza cu ajutorul unor filtre, astfel incat tegumentul sa primeasca o cantitate controlata de energie. Unul dintre cele mai solicitate domenii de aplicare a terapiei cu lumina pulsata intensa este epilarea de lunga durata sau asa-zisa epilare definitiva.

Pentru a obtine rezultate optime este nevoie de mai multe sedinte de tratament, la intervale regulate de timp. Pretul unei sedinte, care dureaza in jur de 20 de minute, variaza intre 35 si 200 de euro, in functie de marimea suprafetei de pe care se doreste indepartarea parului inestetic. Firele de par sunt distruse de impulsurile de lumina, pe care le absorb selectiv si le transmit radacinii aflate sub piele. Radacina este distrusa prin incalzire.

Adevarul