Alimentele de tip-fast food au fost interzise in institutiile de invatamant fiindca favorizeaza aparitia unor boli care afecteaza dezvoltarea tinerilor. Cu toate acestea, scolarii si prescolarii nu au scapat de riscuri. Mancarea pe care o primesc prin programul guvernamental “Lapte si corn” este adesea expirata, neambalata sau depozitata in conditii improprii. Tu stii ce mananca odrasla ta la scoala?

Potrivit unei Ordonante de urgenta a Guvernului, programul “Lapte si corn” a fost extins si la clasele V-VIII. Odata cu cresterea numarului de beneficiari, s-au inmultit si reclamatiile la adresa furnizorilor de produse lactate si de panificatie.

Inspectorii sanitari din toata tara si specialistii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) au luat la puricat scolile si gradinitele si au sesizat deficiente grave in procesul de distribuire a produselor destinate elevilor si prescolarilor. Click! va spune mai jos la ce trebuie sa fiti atenti pentru a va feri copiii de imbolnaviri:

- lactatele, branzeturile si produsele de panificatie expira foarte repede. Verificati termenul de valabilitate;

- produsele distribuite in scoli in cadrul acestui program sunt gratuite. Verificati daca ambalajul contine mentiunea: Produs distribuit gratuit conform OUG 96/2002. Este interzisa comercializarea!

- continutul de proteine, lipide, glucide si valoarea energetica trebuie sa fie identice cu cele declarate de producator

Integral in Click.