Zece minute de gimnastica pe zi ne scapa de kilogramele in plus. Programul de exercitii fizice trebuie urmat timp de trei luni. El intareste musculatura si relaxeaza corpul. Inainte de a incepe acest set de exercitii trebuie sa faceti cateva miscari de incalzire, mers pe loc, urmat de alergare usoara

4 minute de exercitii cardiovasculare

Exercitiile pe care le puteti realiza sunt: mersul pe loc, alergatul usor, urcarea treptelor (puteti folosi o bancuta sau o treapta pe care sa pasiti alternand picioarele) sau bicicleta medicinala.

3 minute de exercitii de rezistenta

Pentru aceste exercitii aveti nevoie de doua greutati de cate un kilogram. Efectuati timp de un minut flotari la perete. Stati cu fata la perete si cu picioarele departate.

Sprijiniti mainile de perete, ridicati-va pe varfurile degetelor si impingeti usor corpul catre perete indoind bratele. Continuati cu un alt exercitiu cu o durata de un minut: stati in picioare in fata unui scaun. Aplecati-va avand picioarele drepte, pana cand spatele este paralel cu podeaua. Indoiti usor genunchii si sprijiniti-va cu o mana de scaun. In cealalta mana tineti o greutate pe care o ridicati paralel cu corpul cat de sus puteti.

Incheiati exercitiile de rezistenta cu un minut de miscari de contractare a bicepsilor. Exercitiul se realizeaza stand pe scaun, tinand in fiecare mana cate o greutate care se trage usor catre piept.

Adevarul