Imaginea pe care o avem despre propriul corp spune multe despre increderea pe care o avem in noi. Persoanele cu o imagine negativa asupra propriului corp tind sa se concentreze pe partile care nu le plac si au impresia ca persoanele din jurul lor ii percep in functie de asa-zisele „defecte”. Intrebati ce parere au despre propriul corp, mai bine de jumatate dintre respondenti au declarat ca „sunt cateva zone cu probleme”. Cercetatorii spun ca modul cum ne percepem propriul corp este influentat de o serie de factori sociologici si biologici, incepand de la media, familie si pana la chimia cerebrala. Astfel, de multe ori, persoane cu un aspect fizic placut si cu un corp armonios au o parere proasta despre ele. Specialistii au intocmit o lista cu partile corpului care nasc cele mai multe nemultumiri in randul oamenilor.

Pe primul loc se afla abdomenul. Cei mai multi oameni se plang de faptul ca au abdomenul „prea mare si cam balonat”. Cercetatorii spun ca dieta zilnica ar trebui sa includa anumite alimente care previn umflarea zonei abdominale, cum ar fi untul de arahide sau avocado. Multe persoane cu o greutate normala se confrunta cu un abdomen mai „pronuntat”, insa aceasta poate fi si consecinta lipsei de miscare. In plus, zona respectiva este mai putin vascularizata, drept urmare sufera mai usor modificari de dimensiune si aspect. Insa, de cele mai multe ori, oamenii se plang nejustificat de abdomenul lor.

Surprinzator sau nu, o alta nemultumire este legata de marimea penisului, majoritatea celor chestionati spunand ca „este mai mic decat normal”. Specialistii cred ca singura schimbare legata de marimea penisului ar trebui facuta la nivel mental. Un studiu arata ca 85 la suta dintre femei sunt satisfacute de marimea penisului partenerului, asa ca barbatii ar trebui sa lucreze la alte aspecte ale atractivitatii lor.

Integral in Gandul.