Noua pastila a fost creata de catre cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga. Ea reduce apetitul si da senzatia de satietate. Cercetatorii danezi afirma ca aceasta ii ajuta pe oameni sa scada o marime-doua la haine intr-o jumatate de an.

Potrivit BBC News, medicamentul se numeste „Tesofensine" si va aparea pe piata farmaceutica in trei ani. Creat initial pentru tratarea bolii Alzheimer si a Parkinsonului, medicamentul este un compus care modifica nivelul a trei chimicale din creier implicate in controlul apetitului: serotonina, dopamina si noradrenalina.

Pastila reduce nevoia de gustari

Specialistii sustin ca pastila ne ajuta sa slabim, deoarece actioneaza asupra unei zone din creier care controleaza apetitul. Astfel, in urma administrarii acesteia, persoana care doreste sa slabeasca simte o senzatie de satietate la scurt timp dupa ce se asaza la masa.

De asemenea, pastila reduce si nevoia de a apela la gustari in perioada dintre mese. Specialistii considera ca administrarea unei pastile pe zi timp de sase luni duce la o scadere in greutate de aproximativ sapte kilograme.

Adevarul