Vara, pierderile de apa si elemente minerale prin transpiratie trebuie compensate printr-un aport hidro-mineral corespunzator, altfel, riscam sa avem probleme grave de sanatate: crampe musculare, ameteli, cefalee, greata sau varsaturi. Corina Aurelia Zugravu, lector univ. dr., specialist in igiena alimentatiei si nutritie, spune ca vara trebuie sa consumam multe lichide si alimente cu continut mare de apa. „Bauturile cu un anumit continut mineral, mai ales sodiu, si de preferat acidulate, au un rol important, asigurand refacerea aciditatii gastrice normale care poate scadea vara si poate duce la infectii digestive”, explica dr. Zugravu.

Medicul spune ca apa minerala poate veni in completarea apei plate, dar sunt foarte bune si sucurile naturale din fructe si legume, foarte bogate in acizi organici si fitonutrienti, consumate cu moderatie pentru ca au un aport caloric mai ridicat. Consumul de alcool nu este recomandat, iar berea ar trebui consumata cu moderatie, pentru ca ne creste pofta de mancare si provoaca somnul din cauza unor compusi din hamei.

Integral in Gandul.