Orice expunere la soare mai mare de 20 de minute necesita folosirea unei creme cu factor de protectie peste 16. Specialistii dermatologi, citati de site-ul de sanatate iVillage, au realizat un ghid de expunere corecta la soare, adica fara sa ne ardem pielea sau sa facem insolatie. Ghidul contine cateva sfaturi care, odata urmate, va feresc de neplacerile datorate unei expuneri excesive la razele solare.

1 Obisnuiti-va treptat cu temperatura de afara. In prima zi nu petreceti mai mult de zece minute la soare, urmand ca treptat, in urmatoarele zile sa prelungiti timpul de expunere cu 10-15 minute.

2 Purtati haine din materiale usoare si palarii cu boruri mari, sau o umbrela de soare. Pretejati-va ochii purtand ochelari de soare.

3 Evitati realizarea exercitiilor solicitante fizic pe vreme de canicula. Mancati alimente usoare si incercati sa nu adormiti cand stati la soare.

4 Chiar daca majoritatea dintre noi stim ca vara trebuie sa consumam cel putin opt pahare de apa pe zi (doi - trei litri), peste jumatate din populatie nu consuma mai mult de patru pahare de apa zilnic.

Integral in Adevarul