Detergentii-minune pentru bucatarie emana substante toxice, in timp ce lumanarile parfumate pot agrava alergiile.

Deschideti larg ferestrele pentru a va aerisi locuinta, curatati suprafetele murdare cu detergenti cat mai putin agresivi, iar pentru igienizarea toaletelor folositi mai degraba o perie decat geluri dezinfectante. In felul acesta o sa va feriti de alergii, tulburari respiratorii si o sa va protejati sistemul imunitar, recomanda mai multi specialisti americani, citati de publicatia „Prevention“.

Particulele de cenusa, nocive pentru astmatici. „Folosind spray-uri sau lumanari parfumate, nu faceti decat sa mascati un miros prost cu altul mai puternic“, spune James Sublett, seful Departamentului de imunologie si alergologie pediatrica de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii Louisville. Daca folositi lumanarile parfumate, acestea vor degaja particule de cenusa, care pot spori simptomele unor afectiuni precum astmul ori alergiile.

Totusi, in cazul in care va place atmosfera din casa atunci cand le aprindeti, puteti folosi lumanari din ceara, neparfumate. Acestea produc mai mult parafina decat cenusa si nu sunt atat de periculoase. Totusi, cea mai buna modalitate de a scapa de mirosul neplacut dintr-o camera este sa deschideti larg fereastra si sa lasati aerul proaspat sa circule.

Integral in Evenimentul Zilei