Un nou tratament care reduce si controleaza dependenta de alcool s-a dovedit foarte eficient in testele de laborator efectuate pe cobai. Tratamentul actioneaza prin cresterea productiei unei proteine din creier numita factor neurotrofic derivat din celule gliale (GDNF). Se pare ca acest tratament poate fi o solutia si pentru maladia Parkinson.

Desi tratamentul a inhibat dorinta organismului de a consuma alcool, cobaii inca mai aveau diverse „pofte” pentru dulciuri sau diferite tipuri de bauturi nealcoolice. Cei care au dezvoltat acest tratament sunt cercetatorii de la Universitatea din California, SUA. Cobaii au fost obligati sa bea alcool timp de doua luni.

Dupa injectarea de GDNF in creier, cobaii nu au mai dorit sa consume alcool. Efectele s-au instalat in cateva minute si au durat pana la trei ore. Cobaii au revenit la normal si au dorit sa bea alcool dupa acea perioada. Cercetatorii au mai observat ca dupa injectarea de GDNF, animalele au uitat gustul alcoolului si au incercat mai multe lichide pana si-au dat seama unde este licoarea bahica.

Gandul