Nemtii, englezii si francezii petrec, intocmai ca restul lumii, mai mult timp la televizor decat in fata computerului. Cu toate astea, internetul le influenteaza deciziile in mai mare masura decat micul ecran. Este rezultatul unui studiu realizat de institutele Fleishman-Hillard si Harris Interactive, pe un esantion de 4.900 de subiecti din Marea Britanie, Franta si Germania.

Sunt cele mai dezvoltate piete europene in ceea ce priveste investitiile publicitare online, dar, totodata, cele mai „inapoiate” in materie de influenta exercitata de media asupra consumatorilor. In Franta, internetul „mananca” 38% din timpul alocat mijloacelor de informare, fata de cele 35 de procente rezervate televizorului. Desi diferenta care tine de timp este infima, cea data de influenta media asupra populatiei este apreciabila: respondentii din Hexagon sunt influentati in proportie de 37%, in luarea deciziilor, de catre paginile web, in vreme ce micile ecrane au importanta in hotararile telespectatorilor in doar 25% dintre cazuri.

Desi are efecte mai vizibile asupra actiunilor maselor, internetul n-a reusit sa atraga, in 2007, decat 12 procente din totalul investitiilor in reclame. Anul trecut, televiziunea a beneficiat de 29,3% din banii alocati pentru publicitate.

Gandul