Mancati avocado cu rosii si spanac cu portocale, dar evitati sa beti alcool amestecat cu sucuri energizante. Spanacul consumat cu alimente bogate in vitamina C ajuta organismul sa absoarba mai mult fier, sustin specialistii in nutritie, citati de CNN. Acestia va mai ofera si alte motive pentru care este bine sa combinati o serie de alimente, dar va arata si care sunt riscurile alaturarii unor alte produse.

Consumati avocado si rosii la aceeasi masa. Rosiile contin antioxidanti numiti licopen, iar grasimile din avocado ajuta organismul sa absoarba mai bine licopenul. „Daca la aceeasi masa consumati friptura si legume, aceasta va favoriza eliberarea antioxidantilor din legume. Cu toate acestea, cea mai buna alegere sunt cantitatile mici de grasimi nesaturate“, explica Steven J. Schwartz, profesor de nutritie la Ohio State University, Columbus.

Adaugati putin ulei de masline extravirgin peste spanac sau alte legume de culoare verde inchis pentru eliberarea unor antioxidanti care va pot proteja de pierderea vederii cauzata de inaintarea in varsta.

O alta alaturare de alimente recomandata este spanacul cu portocale. Spanacul contine mult fier, dar organismul nu-l va absorbi cum trebuie daca il consumati separat. Solutia este sa aveti in dieta si vitamina C, pe care o puteti lua dintr-o portocala de marime medie sau dintr-un ardei rosu. Aceasta transforma fierul din spanac intr-o forma pe care organismul o absoarbe mai usor, sustine Liz A. Applegate, de la University of California.

Integral in EvZ.